Siirry sisältöön
Talvisalaatti

Sesonki

Jouluinen salaatti tuo raikkautta juhlapöytään

Värikäs rosolli kermavaahtokastikkeella on joulusalaattien klassikko. Myös sienisalaatti, waldorfinsalaatti, persimonsalaatti ja italiansalaatti maistuvat joulupöydässä. Katso reseptit ja kokeile herkullisia talvisalaatteja!

Värikäs rosolli kermavaahtokastikkeella

Joulusalaattien klassikko on värikäs, vaaleanpunaisella kastikkeella höystetty rosolli. Perinteisessä rosollissa maistuvat keitetyt juurekset, sillä ennen aikaan tuoreita raaka-aineita ei ollut tarjolla talvisin. Vaaleanpunaiseksi värjätty, kermavaahdosta tehty rosollin kastike kannattaa valmistaa vasta hieman ennen tarjoilua. Jos kaipaat rosollin kastikkeen vegaanista versiota, kurkkaa resepti vegaanisen rosollipaistoksen ohjeesta. Klassikoita voi kuitenkin uudistaa hyvällä maulla. Kokeile siis tänä vuonna vaikkapa mehevää uunirosollia, jonka kruunaa herkullinen suolakurkulla maustettu kastike.

Kermainen sienisalaatti

Perinteisen sienisalaatin resepti on helppoakin helpompi: raaka-aineita on vain neljä ja valmista tulee jo kymmenessä minuutissa. Kokeilun arvoisia ovat myös punasipulilla ja kapriksilla maustettu sienisalaatti sekä modernimpi sienisalaattidippi, joka vie taatusti kielen mennessään. Dippaa sienisalaattidippiin rouskuvaa joulunäkkäriä tai rapeita ruissipsejä.


Search