Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Glögipikkelöity rosolli ja AURA-vaahto

Glögipikkelöity rosolli on kivan mausteinen. Tarjoile joulupöydän klassikko kuohkealta AURA pediltä.

Glögipikkelöity rosolli ja AURA-vaahto
Glögipikkelöity rosolli ja AURA-vaahto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 punajuuri
  • 1 peruna
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 1 maustekurkku

Pikkeliliemi

  • 3 dl Valio glögiä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 8 maustepippuria
  • ½ tl suolaa

AURA-vaahto


Ohje

  1. Pese punajuuri, peruna ja porkkana. Keistä kattilassa kypsiksi.
  2. Yhdistä pikkeliliemen ainekset kattilassa. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
  3. Kuori ja kuutioi jäähtyneet punajuuret, perunat ja porkkanat. Kuori ja kuutioi sipuli ja omena. Kuutioi kurkku.
  4. Sekoita rosollin ainekset ja pikkeliliemi kulhossa. Anna maustua peitettynä jääkaapissa vähintään 4 h, mieluiten yön yli.
  5. Mittaa AURA-muru ja 2 dl kermaa korkeareunaiseen astiaan. Soseuta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Sekoita loppu kerma joukkoon ja vaahdota hetki.
  6. Valuta rosolli. Tarjoa rosolli AURA-vaahdon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 147 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 8,4 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search