Talvisalaatti

Talvisalaatti
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Talvisalaatti

Talvisalaatti

Paahdetut juurekset ovat loistava salaatin pohja. Tässä talvisessa salaatissa on lisäksi linssejä, makeita klementiinejä ja hapokasta salaattijuustoa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
30 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
6 pientä
porkkanaa
200 g
palsternakkaa
2 rkl

Lisäksi

¾ dl
vihreitä linssejä tai keltaisia linssejä
2
klementiiniä
½ - 1 prk (à 180 g)
1 ruukku
tuoretta lehtipersiljaa
vaaleaa balsamicokastiketta

Ohje

  1. Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa juurekset pitkittäin halki ja palsternakka vielä ohuiksi pitkittäisiksi lohkoiksi.
  2. Asettele uunivuokaan ja lisää pinnalle Oivariini. Paahda uunin keski/-yläosassa 225 asteessa 30 min. Jäähdytä.
  3. Huuhtele linssit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan miedosti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  4. Asettele paahtuneet juurekset tarjoiluastialle. Lisää pinnalle linssit, viipaloidut klementiinit, salaattijuusto ja lehtipersilja. Mausta balsamicosiirapilla.
Alkuun
Paahdetut AURA rosmariiniperunat
30 min
Lisukkeeksi
Hehkupossu
16 h 20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.