Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sienisalaattidippi

Perinteinen pito- ja joulupöydän herkku metsäsienisalaatti maistuu myös mainiolta illanistujaisissa.

Sienisalaattidippi
Sienisalaattidippi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl (150 g) suolasieniä
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl ruohosipulia
  • ½ tl rosépippuria

Ohje

  1. Huuhtele/liota sienistä liika suola ja valuta. Vaahdota smetana ja kuohukerma kevyesti. Sekoita sienet joukkoon.
  2. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli.
  3. Laita dippi kulhoon viimeistele rosépippurilla ja sipuleilla.
  4. Dippaile esim. saaristolais- tai ruissipseillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 200 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 2,8 g
Rasva 20,3 g
Tyydyttynyt rasva 12 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search