Siirry sisältöön
Joulubrita

Sesonki

Joulukakku kruunaa juhlan

Taatelikakku, maustekakku, glögijuustokakku, piimäjuustokakku, piparijuustokakku, porkkanakakku… Joulun kakuissa on varaa valita. Kokeile klassikoita ja inspiroidu uusista makuelämyksistä!

Maistuisiko jouluinen juustokakku?

Kokeilisitko piparijuustokakkua vai loihtisitko näyttävän glögijuustokakun? Klementiinijuustokakku ja pipari-kinuskijuustokakku ovat myös todellisia kahvipöydän kaunokaisia – ja herkullisia sellaisia!

Näyttävät joulukakut hurmaavat herkullisuudellaan

Joulun upeimmissa kakuissa ja tortuissa ihastuttavat mehevät täytteet ja kauniit koristelut. Onko valintasi kuvankaunis talvikäpy, kauniin kerroksellinen hunajakakku vaiko sittenkin karpalo-kinuskitäytekakku? Tuhti viski-suklaakakku on täydellinen valinta aikuisempaan makuun, piparimutakakku puolestaan maistuu koko perheelle.

Jouluiset kahvikakut ja mehevät kuivakakut

Taatelikakku ja erilaiset maustekakut ovat joulukakkujen klassikkoja, mutta tiesitkö, että myös tiikerikakusta voi leipoa ihanan jouluisen version? Mausta kakun raita luumumarmeladilla ja piparkakkumausteella, ja hurmaat sekä tiikerikakun että joulun ystävät!

Tip icon

Kysytyimmät kysymykset joulukakuista

Kakuista riittää kysymyksiä ennen joulua. Valio Koekeittiön asiantuntijat vastaavat yleisimpiin kysymyksiin näin:

Kuinka kauan kuivakakut säilyvät?

Kuivakakut säilyvät hyvin peitettynä viileässä jopa kuukauden ajan. Muista suojata kakut hyvin käärimällä ne esimerkiksi tuorekelmuun tai folioon. Näin kakkuihin ei tartu muiden raaka-aineiden tai jääkaapin makua.

Voiko kuivakakut pakastaa?

Kuivakakut sopivat hyvin pakastettavaksi, kunhan suojaat ne huolellisesti, ettei kakkuihin tartu makuja pakastimesta.

Kinuskikissan keksikäs kinuskikakku

Kinuskikissan keksikkäästä kinuskikakusta ei makua tai näköä puutu! Keksikkäiden kerrosten välissä on runsaasti ihanaa täytettä: kinuskin maku kastikkeena ja vaahtona sekä raikkaita puolukoita. Raitamaiset kerrokset tekevät reunasta niin näyttävän, että koristelu voi olla yksinkertaisempikin.

Kinuskikissan vaalea jouluhalko

Helppotekoinen, kääretortusta rullattu jouluhalko voi olla joulun kakku tai aterian päättävä jälkiruoka.

Leivonnan voi jakaa kahteen vaiheeseen, sillä kääretorttu sopii pakastettavaksi. Näin vain kuorruttaminen jää juhlien alle.

Search