
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.35
tähteä viidestä
20 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g piparkakkuja
-
50 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 liivatetta
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 kanelitanko
- 5 kokonaista neilikkaa
- ¼ tl jauhettua inkivääriä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
2 prk
Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee à 200gValio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
- ½ dl sokeria
Pinnalle
- 2 rkl kaakaojauhetta
- ½ tl kanelia
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Hienonna piparkakut. Yhdistä voisulan kanssa.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
- Painele n. 2/3 pipariseoksesta vuoan pohjalle. Loput käytetään täytteeseen.
Täyte
- Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
- Kuumenna n. puolet kermasta ja mausteet pienessä kattilassa. Anna kiehua hiljalleen 8 min.
- Nosta kattila liedeltä. Poista kanelitanko ja neilikat.
- Sulata kermaan tuorejuusto. Kuumenna sen verran, että seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä, lisää liivatteet ja sekoita, kunnes tasaista.
- Sekoita joukkoon rahka.
- Vaahdota loppu kerma ja sokeri. Sekoita tuorejuusto-rahkaseos vaahdon joukkoon.
- Kaada reilu puolet kakkumassasta vuokaan. Ripottele piparitäytettä päälle jättäen reunat (n. 2 cm) ilman.
- Valuta loppu kakkumassa vuokaan aloittaen reunoista keskelle päin. Tasoita.
- Hyydytä jääkaapissa 3 - 4 h tai seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä vetäen. Asettele pinnalle paksureunaisia piparkakkumuotteja ja siivilöi pinnalle kanelilla maustettua kaakaojauhetta. Poista muotit varoen. Siirrä tarjoiluvadille.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
295 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatti
19 g
Rasva
20,3 g
Tyydyttynyt rasva
11,9 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa