Siirry sisältöön
Piparijuustokakku

Piparijuustokakku

Jouluna juustokakku maistuu piparkakuille, mausteille ja lempeästi kahville. Rapea piparimurukerros yllättää kakun välissä. Koristele pinta tiramisun tyyliin, reilulla kerroksella kaneli-kaakaojauhetta.

Piparijuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g piparkakkuja
  • 50 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 4 liivatetta
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 kanelitanko
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 2 prk
    Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee à 200g
    Valio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
    Valio maustettu rahka 200 g Irish cream & coffee laktoositon
  • ½ dl sokeria

Pinnalle

  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ½ tl kanelia

Ohje

Pohja

  1. Hienonna piparkakut. Yhdistä voisulan kanssa.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
  3. Painele n. 2/3 pipariseoksesta vuoan pohjalle. Loput käytetään täytteeseen.

Täyte

  1. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  2. Kuumenna n. puolet kermasta ja mausteet pienessä kattilassa. Anna kiehua hiljalleen 8 min.
  3. Nosta kattila liedeltä. Poista kanelitanko ja neilikat.
  4. Sulata kermaan tuorejuusto. Kuumenna sen verran, että seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä, lisää liivatteet ja sekoita, kunnes tasaista.
  5. Sekoita joukkoon rahka.
  6. Vaahdota loppu kerma ja sokeri. Sekoita tuorejuusto-rahkaseos vaahdon joukkoon.
  7. Kaada reilu puolet kakkumassasta vuokaan. Ripottele piparitäytettä päälle jättäen reunat (n. 2 cm) ilman.
  8. Valuta loppu kakkumassa vuokaan aloittaen reunoista keskelle päin. Tasoita.
  9. Hyydytä jääkaapissa 3 - 4 h tai seuraavaan päivään.
  10. Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä vetäen. Asettele pinnalle paksureunaisia piparkakkumuotteja ja siivilöi pinnalle kanelilla maustettua kaakaojauhetta. Poista muotit varoen. Siirrä tarjoiluvadille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 296 kcal
Proteiini 9 g
Hiilihydraatti 19,1 g
Rasva 20,4 g
Tyydyttynyt rasva 11,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search