Piparijuustokakku

Piparijuustokakku

Jouluna juustokakku maistuu piparkakuille, mausteille ja lempeästi kahville. Rapea piparimurukerros yllättää kakun välissä. Koristele pinta tiramisun tyyliin, reilulla kerroksella kaneli-kaakaojauhetta.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

150 g
piparkakkuja
50 g

Täyte

4
liivatetta
1 prk (3,3 dl)
1
kanelitanko
5
kokonaista neilikkaa
¼ tl
jauhettua inkivääriä
1 rasia (200 g)
2 prk (à 200g)
½ dl
sokeria

Pinnalle

2 rkl
kaakaojauhetta + ½ tl kanelia

Ohje

  1. Pohja

  2. Hienonna piparkakut. Yhdistä voisulan kanssa.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
  4. Painele n. 2/3 pipariseoksesta vuoan pohjalle. Loput käytetään täytteeseen.
  5. Täyte

  6. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  7. Kuumenna n. puolet kermasta ja mausteet pienessä kattilassa. Anna kiehua hiljalleen 8 min.
  8. Nosta kattila liedeltä. Poista kanelitanko ja neilikat.
  9. Sulata kermaan tuorejuusto. Kuumenna sen verran, että seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä, lisää liivatteet ja sekoita, kunnes tasaista.
  10. Sekoita joukkoon rahka.
  11. Vaahdota loppu kerma ja sokeri. Sekoita tuorejuusto-rahkaseos vaahdon joukkoon.
  12. Kaada reilu puolet kakkumassasta vuokaan. Ripottele piparitäytettä päälle jättäen reunat (n. 2 cm) ilman.
  13. Valuta loppu kakkumassa vuokaan aloittaen reunoista keskelle päin. Tasoita.
  14. Hyydytä jääkaapissa 3 - 4 h tai seuraavaan päivään.
  15. Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä vetäen. Asettele pinnalle paksureunaisia piparkakkumuotteja ja siivilöi pinnalle kanelilla maustettua kaakaojauhetta. Poista muotit varoen. Siirrä tarjoiluvadille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›