Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Upside down -juustokakku

Unohda perinteinen juustokakku – tässä kesän hittijälkiruoassa kaikki käännetään päälaelleen! Trendikäs upside down -juustokakku eli reverse cheesecake hurmaa pehmeällä vaniljatuorejuustovaahdolla ja mehukkaalla mustikkahillolla, jotka piiloutuvat yllättävästi keksipohjan alle.

Upside down -juustokakku
Upside down -juustokakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 400 g digestivekeksejä
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Juustokakkutäyte

Mustikkahillo

  • 200 g pakastemustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 0 kg sitruunankuori raastettuna (luomu)

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
  2. Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä keksimurut voisulaan. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.
  3. Keitä hillo. Mittaa marjat ja sokeri kattilaan. Keitä 5-10 minuuttia, kunnes hillo hieman paksuuntuu. Mausta halutessasi sitruunalla. Anna hillon jäähtyä kokonaan ennen käyttöä.
  4. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kerma ja vaahdota. Mausta sokerilla.
  5. Lisää puolet vaahdosta vuokaan keksipohjan päälle. Lisää keskelle hillo. Lisää loppu vaahto hillon pinnalle. Tasoita pinta.
  6. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään 2 tuntia.
  7. Aseta tarjoilulautanen vuoan pinnalle. Keikauta kakku lautaselle. Poista irtopohjavuoka ja leivinpaperi.

Vinkki

Riko kakun pinta varovasti juhlapöydässä juuri ennen tarjoilua – alta paljastuva pehmeä täyte tekee tarjoilusta näyttävän ja yllätyksellisen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 354 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 28,7 g
Rasva 24,8 g
Tyydyttynyt rasva 13,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunankuori
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search