Gluteeniton taatelikakku

Gluteeniton taatelikakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton taatelikakku

Gluteeniton taatelikakku

Gluteeniton taatelikakku on ihana mehevä kahvikakku. Kun keität taatelit glögissä saat mausteeksi ripauksen joulua. Taatelikakun voi huoletta leipoa hyvissä ajoin ja pakastaa juhlaa varten.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset25 palaa

25 palaa
1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita , kuivattua ja kuutioksi puristettua
2 dl
Valio glögiä

tai 2 dlValio omenatäysmehua
1 dl
sokeria
175 g
2
kananmunaa
2 dl
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
neilikkaa
1 tl
ruokasoodaa
3 dl
gluteenitonta jauhoseosta esim. Sunnuntai
1 dl
mantelijauhetta

Vuokaan

mantelijauhetta

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen keittämällä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla glögissä tai mehussa. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat, n. 10 min. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.
  2. Lisää sokeri. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat, sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lisää jogurtti sekä viimeisenä kuivat aineet. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja jauhotettuun 1,8 litran torvivuokaan.
  3. Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla tasalämmöllä 175 asteessa n. 60 min.
  4. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Ripota halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.