Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vadelma-marenkikakku

Jos rakastat vadelmaa ja makeaa marenkia, tämä on sinun kakkusi! Vadelmamarenkipohjien täytteenä maistuu vadelmarahkavaahto. Kakun viimeistelee vadelmakastike ja tuoreet vadelmat.

Vadelma-marenkikakku
Vadelma-marenkikakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua

Vadelmamousse

Vadelmakastike

  • 200 g vadelmia (tuoreita tai pakaste)
  • 2 rkl sokeria

Lisäksi

  • 200 g vadelmia, tuoreita

Ohje

  1. Aloita vadelmakastikkeesta. Laita vadelmat ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes osa nesteestä on haihtunut pois. Siivilöi pois siemenet. Siirrä kastike jääkaappiin jäähtymään.
  2. Valmista marenkipohjat. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi maissitärkkelys joukkoon ja sekoita hyvin. Kääntele etikka nuolijalla marenkivaahtoon.
  3. Lusikoi marenki leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Levitä pyöreiksi pohjiksi lusikalla (ø 18 cm), jätä tilaa pohjien väliin. Jaa ruokalusikallinen vadelmakastiketta pohjien pinnalle ja pyöräytä kastike marengin pintaan kierteiksi veitsen kärjellä.
  4. Paista pohjia 100-asteisen uunin keskitasolla noin 2 tuntia. Katkaise virta uunista, avaa uuninluukku ja jätä marengit vielä jälkilämmölle kuivumaan muutamaksi tunniksi. Jos käytät pohjia vasta seuraavana päivänä, säilytä hyvin kuivuneet marenkipohjat tiiviissä rasiassa.
  5. Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon rahka. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Siirrä laakeampi marenkipohja tarjoilualustalle. Levitä vaahto pohjan päälle, säästä pieni osa vaahdosta kakun pinnalle. Lisää toinen marenkipohja vaahdon päälle.
  6. Lisää loppu vaahto ja lisää vaahdon päälle keko vadelmia. Valuta loppu vadelmakastike kakun pinnalle. Voit myös tarjota kastikkeen erikseen.
  7. Käytä kakun leikkaamiseen terävää veistä tai lusikkaa.

Vinkki

Oikaise käyttämällä kaupasta löytyviä valmiita marenkipohjia. Vadelmakastikkeen voi tarjota myös erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 189 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 22,9 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search