Siirry sisältöön
Sitruuna-vadelmapavlova

Sitruuna-vadelmapavlova

Makea sitruuna-vadelmapavlova on herkullinen yhdistelmä rapeaa marenkia ja pehmeää sitruuna-rahkavaahtoa.

Sitruuna-vadelmapavlova

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ tl maissitärkkelystä
  • 1 tl valkoviinietikkaa

Täyte

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vadelma
    Valio maustettu rahka vadelma sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vadelma laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio sitruunakreemiä
    Täyteläinen ja ihanasti kirpeänmakea Valio sitruunakreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio sitruunakreemi 200 g laktoositon
  • 0 kg tuoreita marjoja
  • 0 kg sitruunan kuoriraastetta

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi maissitärkkelys joukkoon ja sekoita hyvin. Kääntele etikka nuolijalla marenkivaahtoon.
  2. Piirrä leivinpaperille suorakaide. Käännä leivinpaperi toisinpäin pellille, jotta kynän jälki ei tartu marenkiin. Levitä marenki esimerkiksi lusikalla suorakaiteen muotoon. Muotoile reunoja korkeammaksi lastalla ja tee keskelle syvennys täytettä varten.
  3. Paista marenkia 100-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan noin 2 tunniksi. Jos leivot pavlovan vasta seuraavana päivänä, säilytä hyvin kuivunut marenkipohja tiiviissä rasiassa.
  4. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita puolet kermasta vadelmarahkan joukkoon ja puolet sitruunakreemiin. Lusikoi tai pursota täytteet marenkipohjan päälle. Asettele vaahdon pinnalle tuoreita marjoja. Viimeistele pavlova halutessasi kuoriraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 237 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 30,1 g
Rasva 11 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita marjoja
  • sitruunan kuoriraastetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search