Britaruudut

Britaruudut
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Britaruudut

Brita on todellinen leivonnaisten klassikko. Nyt kakku paloitellaankin ruuduiksi ennen täyttämistä ja jokainen herkuttelija saa itselleen oman britaleivoksen nautittavakseen. Kirsikkarahkalla ja kermavaahdolla täytetyt leivonnaiset voi valmistaa kannellisina (10 kpl) tai avoleivonnaisina (20 kpl).

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset10 leivonnaista

10 leivonnaista
150 g
1½ dl
sokeria
3
keltuaista
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1½ dl

Marenki

2
valkuaista
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

Täyte

1 - 2 prk (à 200 g)
2 dl ( )
n. ½ l
tuoreita kirsikoita

tai 200 gkirsikoita

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maitojuoman kera.
  2. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 35 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  3. Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin.
  4. Levitä marenki esipaistetulle leivospohjalle. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä .
  5. Leikkaa leivospohjasta 20 tasakokoista palaa. Voit tehdä paloista joko avoleivonnaisia, jolloin saat 20 leivonnaista tai kuvan tapaan 10 kannellista leivonnaista.
  6. Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua rahkalla, kermavaahdolla ja kirsikanpaloilla. Kätevimmin täyttäminen sujuu pursottamalla sekä rahka, että kermavaahto leivonnaisille.
  7. Kirsikoiden käsittely

  8. Poista kokonaisista kirsikoista kivet: tee kirsikkaan poikittaisviilto kivenmyötäisesti. Irrota veitsellä yläosa ja poista hedelmälihasta kivi.
  9. Jos käytät valmiiksi kivettömiä pakastekirsikoita, kannattaa ne puolittaa / lohkoa vielä hieman kohmeisina.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
269 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.