
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 3 keltuaista
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Marenki
- 2 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
-
1-2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa kirsikkaValio maustettu rahka kirsikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät helposti upeat jälkiruoat ja…
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaa vaahdotettunaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
n. ½ l (300 g)
tuoreita kirsikoita
- 200 g kirsikoita, kivettömiä (pakaste)
Voit kokeilla myös
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maitojuoman kera.
- Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 35 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
- Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin.
- Levitä marenki esipaistetulle leivospohjalle. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä .
- Leikkaa leivospohjasta 20 tasakokoista palaa. Voit tehdä paloista joko avoleivonnaisia, jolloin saat 20 leivonnaista tai kuvan tapaan 10 kannellista leivonnaista.
- Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua rahkalla, kermavaahdolla ja kirsikanpaloilla. Kätevimmin täyttäminen sujuu pursottamalla sekä rahka, että kermavaahto leivonnaisille.
Kirsikoiden käsittely
- Poista kokonaisista kirsikoista kivet: tee kirsikkaan poikittaisviilto kivenmyötäisesti. Irrota veitsellä yläosa ja poista hedelmälihasta kivi.
- Jos käytät valmiiksi kivettömiä pakastekirsikoita, kannattaa ne puolittaa / lohkoa vielä hieman kohmeisina.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
270 kcal
Proteiini
3,8 g
Hiilihydraatti
30,3 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa