Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Britaruudut

Brita on todellinen leivonnaisten klassikko. Nyt kakku paloitellaankin ruuduiksi ennen täyttämistä ja jokainen herkuttelija saa itselleen oman britaleivoksen nautittavakseen. Kirsikkarahkalla ja kermavaahdolla täytetyt leivonnaiset voi valmistaa kannellisina (10 kpl) tai avoleivonnaisina (20 kpl).

Britaruudut
Britaruudut

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
leivonnaista
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte


Ohje

  1. Tee ensin pohja. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Varo, ettei valkuaisten joukkoon joudu keltuaista. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon, jätä valkuaiset odottamaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää voi-keltuaisseokseen vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pese ja kuivaa vatkaimen vispilät. Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin. Levitä marenki pohjataikinan päälle.
  2. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea ja pohja kypsä. Anna jäähtyä.
  3. Leikkaa leivospohjasta 20 tasakokoista palaa. Voit tehdä paloista joko avoleivonnaisia, jolloin saat 20 leivonnaista tai kuvan tapaan 10 kannellista leivonnaista.
  4. Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua rahkalla, kermavaahdolla ja kirsikanpaloilla. Kätevimmin täyttäminen sujuu pursottamalla sekä rahka, että kermavaahto leivonnaisille.

Kirsikoiden käsittely

  1. Poista kokonaisista kirsikoista kivet: tee kirsikkaan poikittaisviilto kivenmyötäisesti. Irrota veitsellä yläosa ja poista hedelmälihasta kivi.
  2. Jos käytät valmiiksi kivettömiä pakastekirsikoita, kannattaa ne puolittaa / lohkoa vielä hieman kohmeisina.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 262 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 27,8 g
Rasva 14,8 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search