
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
leivonnaista
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 3 keltuaista
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
-
1-2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikkaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaa vaahdotettunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
n. ½ l (300 g)
tuoreita kirsikoitaVoit kokeilla myös:
- 200 g kirsikoita, kivettömiä (pakaste)
Jaa resepti
Ohje
- Tee ensin pohja. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Varo, ettei valkuaisten joukkoon joudu keltuaista. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon, jätä valkuaiset odottamaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää voi-keltuaisseokseen vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pese ja kuivaa vatkaimen vispilät. Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin. Levitä marenki pohjataikinan päälle.
- Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea ja pohja kypsä. Anna jäähtyä.
- Leikkaa leivospohjasta 20 tasakokoista palaa. Voit tehdä paloista joko avoleivonnaisia, jolloin saat 20 leivonnaista tai kuvan tapaan 10 kannellista leivonnaista.
- Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua rahkalla, kermavaahdolla ja kirsikanpaloilla. Kätevimmin täyttäminen sujuu pursottamalla sekä rahka, että kermavaahto leivonnaisille.
Kirsikoiden käsittely
- Poista kokonaisista kirsikoista kivet: tee kirsikkaan poikittaisviilto kivenmyötäisesti. Irrota veitsellä yläosa ja poista hedelmälihasta kivi.
- Jos käytät valmiiksi kivettömiä pakastekirsikoita, kannattaa ne puolittaa / lohkoa vielä hieman kohmeisina.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 262 kcalProteiini 4 gHiilihydraatti 27,8 gRasva 14,8 gTyydyttynyt rasva 8,2 gRavintokuitu 0,6 gSuola 0,3 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.