Kinuskikissan kirsikkaiset eclair-leivokset

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan kirsikkaiset eclair-leivokset

Kinuskikissan kirsikkaiset eclair-leivokset

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan kirsikkaiset eclair-leivokset

Eclair on klassinen ranskalainen leivos, jossa ontoksi paistuneen kuoren sisus täytetään makealla vaahdolla ja viimeistellään ihanan värisellä kuorrutteella. Valion uusi kirsikan makuinen maustettu rahka sopii täydellisesti eclairien sisään kermavaahdon joukkoon sekoitettuna. Helppoa ja raikkaan keväistä!

30 Henkilölle
3 h
00 arvostelua

Ainekset30 Henkilölle

Taikina

100 g
3 dl
vettä
2 dl
vehnäjauhoja
3
munaa
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

3 dl
1 ½ rkl
sokeria
600 g

Kuorrute

380 g
tomusokeria
2 rkl
puolukkamehutiivistettä
2 rkl
vettä

Koristelu

nonparelleja
vaaleanpunaista sokerimassaa
vaaleanpunaista sokerikuorrutetta

Ohje

  1. Mittaa voi ja vesi kattilaan (valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa). Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Anna seoksen kiehahtaa kunnolla.
  2. Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot. Sekoita lastalla reippain ottein, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu ja sileä taikina.
  3. Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa joka välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe ja vatkaa taikinaa huolellisesti.
  4. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota pellille leivinpaperin päälle pitkiä (8 cm) tankoja. Taikina kaksinkertaistuu uunissa.
  5. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua välissä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  6. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kirsikkarahka. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on täytetylla.
  7. Pistä tyllan kärjellä reikä eclairin kumpaankin päähän ja pursota sisään täytettä.
  8. Yhdistä tomusokeri, mehutiiviste ja vesi. Huomioi, että kuorrutteessa muutamallakin tipalla on merkitystä. Säädä veden määrän avulla paksuus sellaiseksi, että kuorrute levittyy tasaisesti, mutta ei valu leivoksen päältä.
  9. Levitä kuorrutetta leivosten päälle ja ripottele samantien pinnalle nonparelleja. Viimeistele koristelu sokerimassakukilla.
  10. Kirsikankukat

  11. Kauli vaaleanpunainen sokerimassa ohueksi levyksi. Ota kukkamuotilla kuvioita.
  12. Laita sokerimassakukka pehmeän alustan päälle ja ohenna terälehtiä pallopäisellä työkalulla.
  13. Muotoile foliosta kuivatusalusta painamalla kaulimen päällä folioon pyöreitä ”kuppeja”. Laita kukat kuivumaan kuppeihin. Varaa kovettumiseen useita tunteja.
  14. Pursota kukkien keskelle vaaleanpunaista sokerikuorrutetta. Halutessasi voit kaataa päälle pinkkejä nonparelleja.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.