Siirry sisältöön
Suklainen marjapiirakka

Suklainen marjapiirakka

Tämä helppo, mutta herkullinen piirakka on helposti muunneltavissa jokaiseen makuun ja vuodenaikaan sopivaksi. Piirakan kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa enne tarjoilua, jotta siitä saa leikattua siistejä paloja kahvipöydässä.

Suklainen marjapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g suklaakeksejä
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

  • 1½ dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 rkl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 dl kirsikkahilloa

Pinnalle

  • 200 g tuoreita kirsikoita

Ohje

  1. Hienonna keksit. Sulata voi. Sekoita ainekset keskenään. Painele seos matalareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Sekoita kaakaojauhe ja sokeri keskenään. Sihtaa seos tuorejuuston joukkoon, sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa. Sekoita se tuorejuuston joukkoon. Nostele lopuksi kermavaahto täytteen joukkoon.
  3. Levitä keksimurun päälle ensin kirsikkahillo ja sen jälkeen suklaatäyte. Painele pinnalle tuoreita kirsikoita. Anna jähmettyä jääkaapissa väh. 2 t.

Vinkki

Piirakka on helppo muunnella omaan makuun sopivaksi. Korvaa suklaakeksit esim. kaurakekseillä, hillo ja marjat omilla lempimarjoillasi ja tumma suklaa valkosuklaalla. Valio Viola® vanilja tuorejuuston tilalla kannattaa kokeilla myös sitruuna, appelsiini ja mango tuorejuustoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 312 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 26,4 g
Rasva 21,3 g
Tyydyttynyt rasva 11,9 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search