Rapea kirsikkapiirakka

Rapea kirsikkapiirakka
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Rapea kirsikkapiirakka

Rapea kirsikkapiirakka

Rapean kirsikkapiirakan muruseoksen salaisuus on kurpitsansiemenet eli pihistäjän pistaasit. Täyte on mehevän kirsikkainen.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
jäähdytys
1 h
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta
150 g
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
kurpitsansiemeniä
1
kananmuna
½ dl

Täyte

2 prk (à 200 g)
n. 3 dl
tuoreita kirsikoita

tai 200 gkivettömiä kirsikoita

Ohje

  1. Yhdistä pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota seoksesta 1/3 toiseen kulhoon pinnan muruseosta varten ja yhdistä siihen kurpitsansiemenet rouhittuna.
  2. Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen kananmuna ja maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle.
  3. Poista kirsikoista kivet ja puolita kirsikat.
  4. Yhdistä rahka ja kirsikat. Levitä seos piirakkapohjalle.
  5. Ripottele päälle kurpitsansiemen-muruseos.
  6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 40 min. Tarjoile jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
310 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.