Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rapea kirsikkapiirakka

Rapean kirsikkapiirakan muruseoksen salaisuus on kurpitsansiemenet eli pihistäjän pistaasit. Täyte on mehevän kirsikkainen.

Rapea kirsikkapiirakka
Rapea kirsikkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita, huoneenlämpöistä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl kurpitsansiemeniä
  • 1 kananmuna
  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikka
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g kirsikka laktoositon
  • n. 3 dl (180 g)
    tuoreita kirsikoita
    Voit kokeilla myös:
    • 200 g kivettömiä kirsikoita, esim. pakaste

Ohje

  1. Yhdistä pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota seoksesta 1/3 toiseen kulhoon pinnan muruseosta varten ja yhdistä siihen kurpitsansiemenet rouhittuna.
  2. Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen kananmuna ja maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle.
  3. Poista kirsikoista kivet ja puolita kirsikat.
  4. Yhdistä rahka ja kirsikat. Levitä seos piirakkapohjalle.
  5. Ripottele päälle kurpitsansiemen-muruseos.
  6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 40 min. Tarjoile jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 309 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 30 g
Rasva 17,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search