
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
24 h 50 min
Yhteensä
25 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 dl hapankirsikoita (säilyke)
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 200 g taloussuklaata
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl korppujauhoja
Täyte ja kostutus
- 1 dl kirsikkahilloa tai marjahilloa
- 3 dl hapankirsikoita (säilyke)
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- ½ dl rommia tai säilykekirsikoiden lientä
Kuorrutus
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 150 g valkosuklaata
- 300 g tuoreita kirsikoita
Jaa resepti
Ohje
- Laita kaikki hapankirsikat valumaan lävikköön. Säästä halutessasi lientä kostutukseen.
- Mittaa 1 dl hapankirsikoita, leikkaa pieniksi paloiksi.
- Sulata voi ja suklaa kattilassa alhaisella lämmöllä. Anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää hapankirsikkapalat ja voi-suklaasula. Sekoita kevyesti. Lisää lopuksi jauho-leivinjauheseos nuolijalla varovasti nostellen.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
- Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 50 min tai kunnes kypsä. Jos pinta alkaa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla.
- Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Halkaise kakku täysin jäähtyneenä kahteen osaan.
- Vaahdota kerma. Puolita loput hapankirsikat (3 dl). Yhdistä ne ja kirsikkahillo kermavaahtoon.
- Kostuta pohja halutessasi. Levitä päälle täyte. Nosta kansi päälle, kostuta tarvittaessa.
- Peitä kakku kuvulla, laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Säilytys tasaa makuja ja kosteutta.
- Valmista kuorrutus vaahdottamista vaille valmiiksi.
Kuorrutus
- Kuumenna kuohukerma ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos hyvin jääkaapissa (useita tunteja tai seuraavaan päivään). Seos muuttuu jäähtyessään paksummaksi.
- Vaahdota sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus kakun päälle.
- Koristele tuoreilla kirsikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
295 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
24,9 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11,4 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa