
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni120°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 6 valkuaista
- 4 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 0 kg punaista elintarvikeväriä
Täyte
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa kirsikkaValio maustettu rahka kirsikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät helposti upeat jälkiruoat ja…
- 1 dl kirsikkahilloa
- 200 g tuoreita kirsikoita
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna uuni 120 asteeseen.
- Vaahdota valkuaisia, kunnes isoja kuplia alkaa muodostumaan. Jatka vaahdottamista ja lisää sokeria pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on kiiltävää ja vaahtohuiput kestäviä. Sekoita vaahdotuksen loppuvaiheessa joukkoon vaniljasokeri, viinietikka ja sihdattu maissitärkkelys.
- Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille kolmeksi (ø 22 cm, ø 18 cm ja ø 12 cm) ympyräksi. Nostele reunat nuolijalla alhaalta ylöspäin korkeammaksi kuin keskiosa. Valuta reunoille punaista elintarvikeväriä ja levitä lastalla kevyesti.
- Paista uunin keskitasolla 1 h 30 min. Anna jäähtyä. Siirrä varoen kakkuvadille.
- Vaahdota kerma ja rahka yhdessä. Puolita kirsikat ja poista kivet, säästä muutama kokonainen pinnan koristeluun.
- Lusikoi 2/3 osaa vaahdosta pohjalle. Lisää kirsikkahilloa väleihin. Lisää suurin osa kirsikoista vaahdon päälle. Nosta keskikokoinen pohja päälle ja täytä samaan tapaan. Koristele kirsikoilla. Nosta pienin marenki hatuksi.
- Tarjoa heti jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
213 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
32,8 g
Rasva
7,1 g
Tyydyttynyt rasva
4,1 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- punaista elintarvikeväriä