Siirry sisältöön
Kirsikkapavlova

Kirsikkapavlova

Marengin rapea reuna ja untuvan pehmoinen sisus yhdistettynä kirsikan aromaattisuuteen on valloittava yhdistelmä. Pavlovan marenkipohjat voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, mutta täytä pavlova aina juuri ennen tarjoilua, jotta eri rakenteet säilyvät lautaselle saakka.

Kirsikkapavlova

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 valkuaista
  • 4 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Täyte

  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa kirsikka
    Valio maustettu rahka kirsikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät helposti upeat jälkiruoat ja…
    Valio maustettu rahka 200 g kirsikka laktoositon
  • 1 dl kirsikkahilloa
  • 200 g tuoreita kirsikoita

Ohje

  1. Kuumenna uuni 120 asteeseen.
  2. Vaahdota valkuaisia, kunnes isoja kuplia alkaa muodostumaan. Jatka vaahdottamista ja lisää sokeria pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on kiiltävää ja vaahtohuiput kestäviä. Sekoita vaahdotuksen loppuvaiheessa joukkoon vaniljasokeri, viinietikka ja sihdattu maissitärkkelys.
  3. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille kolmeksi (ø 22 cm, ø 18 cm ja ø 12 cm) ympyräksi. Nostele reunat nuolijalla alhaalta ylöspäin korkeammaksi kuin keskiosa. Valuta reunoille punaista elintarvikeväriä ja levitä lastalla kevyesti.
  4. Paista uunin keskitasolla 1 h 30 min. Anna jäähtyä. Siirrä varoen kakkuvadille.
  5. Vaahdota kerma ja rahka yhdessä. Puolita kirsikat ja poista kivet, säästä muutama kokonainen pinnan koristeluun.
  6. Lusikoi 2/3 osaa vaahdosta pohjalle. Lisää kirsikkahilloa väleihin. Lisää suurin osa kirsikoista vaahdon päälle. Nosta keskikokoinen pohja päälle ja täytä samaan tapaan. Koristele kirsikoilla. Nosta pienin marenki hatuksi.
  7. Tarjoa heti jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 213 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 32,8 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaista elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search