Pähkinäsuklainen kirsikkakääretorttu

Pähkinäsuklainen kirsikkakääretorttu
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Pähkinäsuklainen kirsikkakääretorttu

Pähkinäsuklainen kirsikkakääretorttu

Kaikille tuttu kääretorttu on kahvipöydän herkku, joka kantaa vuosikymmenestä toiseen. Nyt täytteissä maistuvat herkullinen kirsikka ja sille makuparina suklainen pähkinälevite. Kirsikoiden lisääminen täytteeseen tuo raikkaan lisän leivonnaiseen, mutta ei ole välttämätöntä maukkaan kirsikkarahkan ansioista.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
12 min
Yhteensä
52 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset15 viipaletta

15 viipaletta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
4 rkl
kaakaojauhetta
½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Väliin ja päälle

3 prk (à 200 g)
( 100 g (2 dl)
kivettömiä kirsikoita )
250 g
suklaa-pähkinälevitettä , esim. Nutella
½ - 1 dl
hasselpähkinärouhetta

Pinnalle

hasselpähkinäjauhetta

tai sokeria

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon nuolijalla sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min.
  4. Kumoa pohja pähkinäjauheella tai sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
  5. Nosta suklaa-pähkinälevite esim. lämpimään vesihauteeseen, että se notkistuu kunnolla. Yhdistä joukkoon pähkinärouhe.
  6. Levitä torttupohjalle ensin suklaa-pähkinälevite, sitten kirsikkarahka (ja paloitellut kirsikat) jättäen n. 2 cm toisesta reunasta ilman täytettä. Rullaa leivinpaperin avulla levy rullaksi niin, että täyttämätön reunaosa jää alasaumaksi. Nosta torttu kylmään, kunnes tarjoillaan.
Vinkki

Vinkki

Pähkinäjauhetta saa valmiina, mutta sitä voi myös jauhaa nopeasti pähkinärouheesta tai kokonaisista pähkinöistä teholeikkurissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
310 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.