Siirry sisältöön
Kirsikkajuustokakku

Kirsikkajuustokakku

Kirsikkajuustokakun voi valmistaa ympäri vuoden hapankirsikoista. Kesäaikaan voit koristella kakun tuoreilla kirsikoilla.

Kirsikkajuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ¾ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl hapankirsikoita (säilyke)

Koristeluun

  • 0 kg tuoreita kirsikoita

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon.
  2. Painele taikina leivinpaperoidun Ø 24 cm:n piiras- tai kakkuvuoan pohjalle. Halutessasi voit nostaa pohjataikinan myös vuoan reunoille, painele tällöin leivinpaperi pohjan päälle ja täytä vuoka kuivaherneillä tai riisillä, jotta pohja pysyy esipaiston aikana muodossaan. Esipaista 200 asteessa uunin alaosassa n. 10 min.
  3. Sekoita kulhossa tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja munat. Vatkaa tasaiseksi seokseksi.
  4. Laita hapankirsikat esikypsennetylle pohjalle. Kaada tuorejuustoseos päälle.
  5. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 30 min.
  6. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla kirsikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 249 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 24,1 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita kirsikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search