Kirsikkajuustokakku

Kirsikkajuustokakku

1 h 2 min
keskitaso
265 kcal / 100g
4
7

Kirsikkajuustokakun voi valmistaa ympäri vuoden hapankirsikoista. Kesäaikaan voit koristella kakun tuoreilla kirsikoilla.

Ainekset

8 annosta

Pohja

75 g
¾ dl
sokeria
1
kananmuna
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
¾ tl
leivinjauhetta

Täyte

1 rasia (200 g)
1 prk (200 g)
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
1 ½ dl
hapankirsikoita (säilyke)

Koristeluun

tuoreita kirsikoita

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon.
  2. Painele taikina leivinpaperoidun Ø 24 cm:n piiras- tai kakkuvuoan pohjalle. Halutessasi voit nostaa pohjataikinan myös vuoan reunoille, painele tällöin leivinpaperi pohjan päälle ja täytä vuoka kuivaherneillä tai riisillä, jotta pohja pysyy esipaiston aikana muodossaan. Esipaista 200 asteessa uunin alaosassa n. 10 min.
  3. Sekoita kulhossa tuorejuusto, creme fraiche, sokeri ja munat. Vatkaa tasaiseksi seokseksi.
  4. Laita hapankirsikat esikypsennetylle pohjalle. Kaada tuorejuustoseos päälle.
  5. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 30 min.
  6. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla kirsikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
16 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)