Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helppo kirsikkapiirakka

Mitä helppoa leivottavaa kirsikanystävä tekisi? Tässä olisi mehevä rahkapiirakan ohje, jossa kirsikankivien poistamisenkin vaivan voi oikaista kivettömillä pakastekirsikoilla. Tarjoa piirakka retrohenkisten kermavaahtopursotusten kera ja jos tarjolla on tuoreita kirsikoita, tipauta sellainen kruunuksi leivospalalle.

Helppo kirsikkapiirakka
Helppo kirsikkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (380 g) valmista piirakkataikinaa makeaan leivontaan, pakaste
  • 150 g tuoreita kirsikoita
  • 1 dl kirsikkahilloa
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikka
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g kirsikka laktoositon
  • ½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • 1½ dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g tuoreita kirsikoita

Ohje

  1. Kauli tai painele sulatettu taikina piirakkavuoan ø 25 - 28 cm pohjalle ja reunoille.
  2. Pese kirsikat, poista kivet ja puolita tai lohko kirsikat.
  3. Sivele kirsikkahillo taikinapohjalle. Jos hillossa mukana kokonaisia marjoja, painele ne haarukalla rikki.
  4. Sekoita rahka, kerma ja muna tasaiseksi. Lisää joukkoon lähes kaikki kirsikat.
  5. Kaada täyte vuokaan ja ripottele loput kirsikat pinnalle.
  6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 min.
  7. Anna piirakan jäähtyä hyvin, siirrä sitten vielä jääkaappiin.
  8. Pursota piirakan pinnalle vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja viimeistele annokset tuoreilla kirsikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 248 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 24,2 g
Rasva 14,3 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search