Helppo kirsikkapiirakka

Helppo kirsikkapiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Helppo kirsikkapiirakka

Helppo kirsikkapiirakka

Mitä helppoa leivottavaa kirsikanystävä tekisi? Tässä olisi mehevä rahkapiirakan ohje, jossa kirsikankivien poistamisenkin vaivan voi oikaista kivettömillä pakastekirsikoilla. Tarjoa piirakka retrohenkisten kermavaahtopursotusten kera ja jos tarjolla on tuoreita kirsikoita, tipauta sellainen kruunuksi leivospalalle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa / pellillinen
30 min
jäähdytys
2 h
Yhteensä
3 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
1 pkt (380 g)
valmista piirakkataikinaa makeaan leivontaan , pakaste
n. 2 dl (150 g)
tuoreita kirsikoita
1 dl
kirsikkahilloa
2 prk (à 200 g)
½ dl
1
kananmuna

Tarjoiluun

1 ½ dl
1 tl
vaniljasokeria
tuoreita kirsikoita

Ohje

  1. Kauli tai painele sulatettu taikina piirakkavuoan ø 25 - 28 cm pohjalle ja reunoille.
  2. Pese kirsikat, poista kivet ja puolita tai lohko kirsikat.
  3. Sivele kirsikkahillo taikinapohjalle. Jos hillossa mukana kokonaisia marjoja, painele ne haarukalla rikki.
  4. Sekoita rahka, kerma ja muna tasaiseksi. Lisää joukkoon lähes kaikki kirsikat.
  5. Kaada täyte vuokaan ja ripottele loput kirsikat pinnalle.
  6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 min.
  7. Anna piirakan jäähtyä hyvin, siirrä sitten vielä jääkaappiin.
  8. Pursota piirakan pinnalle vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja viimeistele annokset tuoreilla kirsikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
255 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.