Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kirsikkapiirakka

Kirsikoista syntyy mehevän maukas ja herkullinen piirakantäyte. Amerikkalaistyylinen kannellinen piirakka kätkee sisälleen kirsikkakiisselin, joka kesällä maustuu marjamehulla ja talviseen aikaan aromaattisella Hehku juomalla.

Kirsikkapiirakka
Kirsikkapiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja ja ristikko

  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 650 g kirsikkaa
  • 2 dl
    Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehua
    Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehu maistuu raikkaalta ja kotoisalta. Laadukas ja herkullinen aamiais- ja välipalajuoma sisältää mustikkamehua…
    Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehu 1 l
    Voit kokeilla myös:
    • 2 dl Valio Hehku juomaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sokeria

Viimeistelyyn

  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kylmä voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 1 h.
  2. Pese kirsikat, puolita ja poista kivet. Kiehauta 1 ½ dl mehusta ja kirsikat kattilassa. Sekoita loppu mehu ja tärkkelys ja kaada samalla sekoitellen kattilaan. Anna kiehua muutama min. Tarkista makeus, jos kirsikat ovat happamia, voi sokerilisäys olla tarpeen. Anna täytteen jäähtyä taikinan kaulimisen ajan.
  3. Kauli 2/3 taikinasta jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy Ø n. 24 cm:n piirakkavuokaan. Painele tiiviisti reunoille. Pistele pohja haarukalla.
  4. Levitä päälle kirsikkatäyte.
  5. Kauli loppu taikina ohueksi levyksi (n. 25 x 30 cm). Leikkaa siitä pitkiä 1 cm:n levyisiä nauhoja. Asettele nauhat piirakan päällä ristikoksi. Siisti reunat. Voitele munalla ja ripottele pinnalle sokeria.
  6. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 45 min, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
  7. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Viimeistele pinta tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 26,1 g
Rasva 11,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search