Kirsikkapiirakka

Kirsikkapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kirsikkapiirakka

Kirsikkapiirakka

Kirsikoista syntyy mehevän maukas ja herkullinen piirakantäyte. Amerikkalaistyylinen kannellinen piirakka kätkee sisälleen kirsikkakiisselin, joka kesällä maustuu marjamehulla ja talviseen aikaan aromaattisella Hehku juomalla.

Valmistusaika

Työaika
45 min
tekeytyminen
1 h
uunissa
45 min
Yhteensä
2 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset10 palaa

10 palaa

Pohja ja ristikko

200 g
4 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
kylmää vettä

Täyte

650 g
kirsikkaa
1 ½ dl
Valio Hedelmätarha® luomupuolukkamehua

tai Valio Hehku juomaa
2 rkl
maissitärkkelystä + ½ dl mehua

Pinnalle

1
kananmuna
n. 2 rkl
sokeria

Viimeistelyyn

tomusokeria

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kylmä voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 1 h.
  2. Pese kirsikat, puolita ja poista kivet. Kiehauta mehu ja kirsikat kattilassa. Sekoita mehu-tärkkelyssuurus ja kaada samalla sekoitellen kattilaan. Anna kiehua muutama min. Tarkista makeus, jos kirsikat ovat happamia, voi sokerilisäys olla tarpeen. Anna täytteen jäähtyä taikinan kaulimisen ajan.
  3. Kauli 2/3 taikinasta jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy Ø n. 24 cm:n piirakkavuokaan. Painele tiiviisti reunoille. Pistele pohja haarukalla.
  4. Levitä päälle kirsikkatäyte.
  5. Kauli loppu taikina ohueksi levyksi (n. 25 x 30 cm). Leikkaa siitä pitkiä 1 cm:n levyisiä nauhoja. Asettele nauhat piirakan päällä ristikoksi. Siisti reunat. Voitele munalla ja ripottele pinnalle sokeria.
  6. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 45 min, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
  7. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Viimeistele pinta tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
226 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›