Vegaaninen vadelma-punaherukkabrita

Vegaaninen vadelma-punaherukkabrita
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vegaaninen vadelma-punaherukkabrita

Vegaaninen vadelma-punaherukkabrita

Herkullisen kakkupohjan, vegaanisen marengin ja tuoreet marjat yhdistävä britakakku on täydellinen valinta juhannukseen ja muihin kesäjuhliin. Kakkupohjat voi paistaa jo hyvissä ajoin, mutta kakku kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kakkupohja

1 prk (200 g)
½ dl
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 ¼ dl
rypsiöljyä
3 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
ruokasoodaa
¾ tl
suolaa

Marenki

1 dl
esikeitettyjen säilykekikherneiden lientä
1 ¼ dl
sokeria
½ tl
ksantaania

Päälle

1 dl
mantelilastuja

Täytteeksi

1 ½ dl
2 rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3 dl
tuoreita vadelmia
2 dl
punaherukoita
tuoretta minttua

Ohje

  1. Valmista kakkupohja. Mittaa Dream Fraiche, kaurajuoma, etikka ja öljy kulhoon. Lisää sokerit.
  2. Sekoita vehnäjauho, ruokasooda ja suola. Lisää märkien aineiden joukkoon ja sekoita.
  3. Levitä taikina kahteen ø 24 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan. Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 15 minuuttia ja tee sillä välin marenki.
  4. Mittaa kikherneiden liemi kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella täydellä teholla muutama min. kunnes siitä muodostuu kova, vaalea vaahto. Lisää sokeri koko ajan vatkaten vaahdon joukkoon ja jatka vatkaamista n. 10 min. Lisää lopuksi ksantaani ja vatkaa sekaisin.
  5. Kun kakut ovat olleet uunissa 15 min. nosta ne pois uunista ja levitä pohjien päälle marenki. Ripottele päälle mantelilastut.
  6. Paista uunissa 175 asteessa vielä noin 30 min. pitäen uuniluukkua raollaan esim. puukauhan avulla. Britakakku on valmis, kun marengin pinta on kuivahtanut, eikä se enää hylly kakkupohjan päällä.
  7. Anna pohjien jäähtyä.
  8. Vatkaa Easy Whipping sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
  9. Kasaa britakakku. Levitä pohjan päälle vaahto ja valtaosa marjoista. Laita toinen pohja täytteiden päälle ja koristele kansi lopuilla marjoilla ja mintulla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.