Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Vegaaninen Biscoff-moussekakku

Suussasulava Biscoff-moussekakku hurmaa karamellisoitujen keksien ystävät. Biscoffin maku kulkee pohjasta koristeisiin, ja kakku hyytyy vaivattomasti ilman erillisiä hyydytysaineita. Resepti: Tiina Tohu.

Vegaaninen Biscoff-moussekakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 220 g Lotus Biscoff-keksejä
  • 75 g vegaanista margariinia

Biscoff-mousse

  • 2 dl (à 2,5 dl)
    Oddlygood® Easy Whipping vispituotetta
    Oddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti…
    Oddlygood® Easy Whipping 2,5 dl UHT
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua 
  • 3 prk (à 150 g)
    Oddlygood® Dessert dreamy vanilla -tuotetta
    Oddlygood® Dreamy Vanilla on aidolla vaniljalla maustettu herkkupala, joka kietoo upottavaan pehmeyteen joka lusikallisella. Siis…
    Oddlygood® Dessert 130 g dreamy vanilla gluteeniton
  • 250 g Lotus Biscoff -karamellisoitua keksilevitettä
  • 0 kg suolaa ripaus

Koristeluun

  • 150 g Lotus Biscoff -karamellisoitua keksilevitettä
  • 0 kg Lotus Biscoff-keksejä

Ohje

  1. Pingota irtopohjavuoan pohjalle (n. ø 24 cm) leivinpaperi. Suojaa vuoan reunat reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleilla, jotta valmis kakku irtoaa helpommin.
  2. Murskaa 220 g keksejä hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita se murujen joukkoon. Painele seos tiiviisti kakkuvuoan pohjalle ja reunoille noin 1 cm korkeudelle.
  3. Valmista Biscoffmousse: yhdistä Oddlygood® Easy Whipping vispituote, tomusokeri ja sitruunamehu. Vatkaa napakaksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa Oddlygood® Dessert Dreamy Vanilla -tuote, mikrossa sulatettu keksilevite ja ripaus suolaa. Vatkaa tasaiseksi.
  5. Yhdistä massat: lisää 1/3 vispivaahdosta keksilevitemassaan ja sekoita tasaiseksi. Kääntele loput vispivaahdosta varovasti nuolijalla joukkoon. Kaada valmis mousse keksipohjan päälle, peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.
  6. Koristele ennen tarjoilua: irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Sulata mikrossa 150 g keksilevitettä ja kaada tasaisesti kakun pinnalle. Murskaa kaksi keksiä koristeeksi ja viimeistele pinta kahdella kokonaisella keksillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 379 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 40,1 g
Rasva 22,2 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • Lotus Biscoff-keksejä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.