Vegaaninen sitruunakakku

Vegaaninen sitruunakakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Vegaaninen sitruunakakku

Vegaaninen sitruunakakku

Tämä mehevä sitruunakakku vie kielen Sisilian aurinkoon. Taikinassa on reilu loraus oliiviöljyä ja sen voimakkuus vaikuttaa makuun. Helppotekoinen taikina ei vaahdotuksia kaipaa, kaikki ainekset sekoitetaan samassa kulhossa nopsasti sekaisin. Tämä on kuivakakkuystävän uusi lempikakku.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
40 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
66 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
ripaus
suolaa
2 prk (à 130 g)
1 dl
oliiviöljyä
½ dl
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori

Viimeistelyyn

tomusokeria

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää loput kosteat ainekset ja sekoita taikina sekaisin.
  2. Levitä leivinpaperilla pohjustettuun leipävuokaan (25 cm).
  3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 40 min.
  4. Viimeistele tomusokerilla ennen tarjouilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
342 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.