Vegaaninen tiikerikakku

Vegaaninen tiikerikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vegaaninen tiikerikakku

Vegaaninen tiikerikakku

Helppo valmistaa, säilyy hyvin ja maistuu monelle. Tämä vegaaninen kuivakakku on täydellinen valinta niin juhliin kuin viikonlopun kahvipöytään. Muiden kuivakakkujen tavoin kakun voi halutessaan pakastaa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset20 annosta

20 annosta

Vaalea taikina

3 dl
maidotonta margariinia
3 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
5 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
¾ tl
suolaa

Tumma taikina

½ dl
kaakaojauhetta
2 rkl

Ohje

  1. Vatkaa leivontamargariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää kaurajuoma ja sekoita.
  3. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Lisää taikinaan.
  4. Ota 1/3 taikinasta (n. 400 g) tummaa taikinaa varten ja lisää siihen kaakaojauhe ja kaurajuoma.
  5. Voitele ja jauhota 2 l:n torvivuoka. Levitä puolet vaaleasta taikinasta pohjalle.
  6. Levitä tumma taikina vaalean taikinan päälle. Lusikoi loput vaaleasta taikinasta päällimmäiseksi.
  7. Upota taikinaan haarukka ja nostele taikinaa tehdäksesi siihen raitoja.
  8. Paista uunin keskiosassa 170 asteessa 45 min, kunnes puutikulla kokeiltaessa siihen ei tartu märkää taikinaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
340 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.