Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
4 h 50 min
Yhteensä
5 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.57
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 1½ rkl pellavansiemeniä, hienoksi jauhettua
- ½ dl kuumaa vettä
- 1 prk (200 g) vegaanista fraichea
- 1½ dl rypsiöljyä
- 1½ rkl omenaviinietikkaa
- 2 dl sokeria
- 1¼ dl fariinisokeria
- 1½ tl espresso-pikakahvijauhetta
- 1¼ dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- ¾ tl suolaa
- 1½ tl ruokasoodaa
Kostutukseen
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 tl espresso-pikakahvijauhetta
Kuorrute ja täyte
- 200 g tummaa suklaata (maidotonta), esim. Brunberg laktoositon
-
2 prk (à 130 g)
Oddlygood® Dessert dreamy caramel -tuotettaOddlygood® Dreamy Caramel on kuin tehty erityisiin hetkiin. Tai milloinkas nyt ei lempeä kinuskisuus maistuisi?…
-
1½ dl
Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotettaOddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti…
- 1½ rkl tomusokeria
- 1½ rkl vaniljasokeria
Väliin
- 1 dl vadelmahilloa
Päälle
- 1 rasia (250 g) tuoreita vadelmia
- 3 palaa tummaa suklaata (maidotonta), esim. Brunberg laktoositon
Jaa resepti
Ohje
- Valmista suklaakakkupohja. Sekoita pellavansiemenjauhe kuumaan veteen ja anna turvota muutama min.
- Sekoita kulhossa pellavansiemenseos, fraiche, rypsiöljy, omenaviinietikka, sokeri, fariinisokeri, espressojauhe ja vaniljasokeri.
- Siivilöi toiseen kulhoon kaakaojauhe. Lisää vehnäjauho, suola ja ruokasooda. Lisää kuivat aineet pellavasiemenseoksen joukkoon.
- Kaada voideltuun ja jauhotettuun ø 20 cm kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteessa 50 min, kunnes puutikulla kokeillessa tikkuun ei enää tartu taikinaa. Siirrä jäähtymään.
- Valmista kostutusliemi. Keitä vettä, sokeria ja pikaespressojauhetta kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä.
- Sulata suklaa ja sekoita joukkoon Dreamy.
- Vatkaa Easy Whipping, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä ensin kolmannes Easy Whipping -vaahdosta suklaaseokseen. Kääntele sitten loppu vaahto joukkoon - näin seos pysyy ilmavana.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
- Kostuta kakkupohja ja levitä päälle 1/2 dl vadelmahilloa ja 1/4 suklaavaahdosta. Toista sama toisen kerroksen kanssa. Kostuta myös kansi.
- Käytä loput suklaavaahdosta kakun kuorruttamiseen. Koristele tuoreilla vadelmilla ja suklaarouheella. Anna kakun tekeytyä muutama tunti ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
296 kcal
Proteiini
2,9 g
Hiilihydraatti
37,8 g
Rasva
14,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,3 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.