
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
4 h 50 min
Yhteensä
5 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.57
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 1½ rkl pellavansiemeniä, hienoksi jauhettua
- ½ dl kuumaa vettä
- 1 prk (200 g) vegaanista fraichea
- 1½ dl rypsiöljyä
- 1½ rkl omenaviinietikkaa
- 2 dl sokeria
- 1¼ dl fariinisokeria
- 1½ tl espresso-pikakahvijauhetta
- 1¼ dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- ¾ tl suolaa
- 1½ tl ruokasoodaa
Kostutukseen
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 tl espresso-pikakahvijauhetta
Kuorrute ja täyte
- 200 g tummaa suklaata (maidotonta), esim. Brunberg laktoositon
-
2 prk (à 130 g)
Valio Oddlygood® Dessert dreamy caramel -tuotettaOddlygood® Dreamy Caramel on kuin tehty erityisiin hetkiin. Tai milloinkas nyt ei lempeä kinuskisuus maistuisi?…
-
1½ dl
Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotettaValio Oddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu…
- 1½ rkl tomusokeria
- 1½ rkl vaniljasokeria
Väliin
- 1 dl vadelmahilloa
Päälle
- 1 rasia (250 g) tuoreita vadelmia
- 3 palaa tummaa suklaata (maidotonta), esim. Brunberg laktoositon
Jaa resepti
Ohje
- Valmista suklaakakkupohja. Sekoita pellavansiemenjauhe kuumaan veteen ja anna turvota muutama min.
- Sekoita kulhossa pellavansiemenseos, fraiche, rypsiöljy, omenaviinietikka, sokeri, fariinisokeri, espressojauhe ja vaniljasokeri.
- Siivilöi toiseen kulhoon kaakaojauhe. Lisää vehnäjauho, suola ja ruokasooda. Lisää kuivat aineet pellavasiemenseoksen joukkoon.
- Kaada voideltuun ja jauhotettuun ø 20 cm kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteessa 50 min, kunnes puutikulla kokeillessa tikkuun ei enää tartu taikinaa. Siirrä jäähtymään.
- Valmista kostutusliemi. Keitä vettä, sokeria ja pikaespressojauhetta kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä.
- Sulata suklaa ja sekoita joukkoon Dreamy.
- Vatkaa Easy Whipping, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä ensin kolmannes Easy Whipping -vaahdosta suklaaseokseen. Kääntele sitten loppu vaahto joukkoon - näin seos pysyy ilmavana.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
- Kostuta kakkupohja ja levitä päälle 1/2 dl vadelmahilloa ja 1/4 suklaavaahdosta. Toista sama toisen kerroksen kanssa. Kostuta myös kansi.
- Käytä loput suklaavaahdosta kakun kuorruttamiseen. Koristele tuoreilla vadelmilla ja suklaarouheella. Anna kakun tekeytyä muutama tunti ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
295 kcal
Proteiini
2,9 g
Hiilihydraatti
37,8 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa