Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku

Ihanan mehevää suklaapohjaa, silkinpehmeää suklaakuorrutetta ja välissä makua keventävää vadelmaa. Kuulostaa täydelliseltä ja on juuri sitä. Tässä resepti ehkäpä parhaaseen suklaakakkuun, jota olet hetkeen maistanut.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
50 min
tekeytyminen
4 h
Yhteensä
5 h 50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kakkupohja

1 ½ rkl
pellavansiemeniä , hienoksi jauhettua
½ dl
kuumaa vettä
1 ½ prk (à 130 g)
1 ½ dl
rypsiöljyä
1 ½ rkl
omenaviinietikkaa
2 dl
sokeria
1 ¼ dl
fariinisokeria
1 ½ tl
espresso-pikakahvijauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
1 ¼ dl
kaakaojauhetta
4 dl
vehnäjauhoja
¾ tl
suolaa
1 ½ tl
ruokasoodaa

Kostutukseen

1 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 tl
espresso-pikakahvijauhetta

Kuorrute ja täyte

200 g (maidotonta)
tummaa suklaata , esim. Brunberg laktoositon tai Panda tummasuklaa
2 ½ prk (à 130 g)
1 ½ dl
1 ½ rkl
tomusokeria
1 ½ rkl
vaniljasokeria

Väliin

1 dl
vadelmahilloa

Päälle

1 rasia (250 g)
tuoreita vadelmia
3 palaa (maidotonta)
tummaa suklaata , esim. Brunberg laktoositon tai Panda tummasuklaa

Ohje

  1. Valmista suklaakakkupohja. Sekoita pellavansiemenjauhe kuumaan veteen ja anna turvota muutama min.
  2. Sekoita kulhossa pellavansiemenseos, Dreamy, rypsiöljy, omenaviinietikka, sokeri, fariinisokeri, espressojauhe ja vaniljasokeri.
  3. Siivilöi toiseen kulhoon kaakaojauhe. Lisää vehnäjauho, suola ja ruokasooda. Lisää kuivat aineet pellavasiemenseoksen joukkoon.
  4. Kaada voideltuun ja jauhotettuun ø 20 cm kakkuvuokaan.
  5. Paista 175 asteessa 50 min, kunnes puutikulla kokeillessa tikkuun ei enää tartu taikinaa. Siirrä jäähtymään.
  6. Valmista kostutusliemi. Keitä vettä, sokeria ja pikaespressojauhetta kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä.
  7. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon Dreamy.
  8. Vatkaa Easy Whipping, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  9. Yhdistä ensin kolmannes Easy Whipping -vaahdosta suklaaseokseen. Kääntele sitten loppu vaahto joukkoon - näin seos pysyy ilmavana.
  10. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
  11. Kostuta kakkupohja ja levitä päälle 1/2 dl vadelmahilloa ja 1/4 suklaavaahdosta. Toista sama toisen kerroksen kanssa. Kostuta myös kansi.
  12. Käytä loput suklaavaahdosta kakun kuorruttamiseen. Koristele tuoreilla vadelmilla ja suklaarouheella. Anna kakun tekeytyä muutama tunti ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
302 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.