Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen suklaakakku

Ihanan mehevää suklaapohjaa, silkinpehmeää suklaakuorrutetta ja välissä makua keventävää vadelmaa. Kuulostaa täydelliseltä ja on juuri sitä. Tässä resepti ehkäpä parhaaseen suklaakakkuun, jota olet hetkeen maistanut.

Vegaaninen suklaakakku
Vegaaninen suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 1½ rkl pellavansiemeniä, hienoksi jauhettua
  • ½ dl kuumaa vettä
  • 1 prk (200 g) vegaanista fraichea
  • 1½ dl rypsiöljyä
  • 1½ rkl omenaviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1¼ dl fariinisokeria
  • 1½ tl espresso-pikakahvijauhetta
  • 1¼ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl suolaa
  • 1½ tl ruokasoodaa

Kostutukseen

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl espresso-pikakahvijauhetta

Kuorrute ja täyte

Väliin

  • 1 dl vadelmahilloa

Päälle

  • 1 rasia (250 g) tuoreita vadelmia
  • 3 palaa tummaa suklaata (maidotonta), esim. Brunberg laktoositon

Ohje

  1. Valmista suklaakakkupohja. Sekoita pellavansiemenjauhe kuumaan veteen ja anna turvota muutama min.
  2. Sekoita kulhossa pellavansiemenseos, fraiche, rypsiöljy, omenaviinietikka, sokeri, fariinisokeri, espressojauhe ja vaniljasokeri.
  3. Siivilöi toiseen kulhoon kaakaojauhe. Lisää vehnäjauho, suola ja ruokasooda. Lisää kuivat aineet pellavasiemenseoksen joukkoon.
  4. Kaada voideltuun ja jauhotettuun ø 20 cm kakkuvuokaan.
  5. Paista 175 asteessa 50 min, kunnes puutikulla kokeillessa tikkuun ei enää tartu taikinaa. Siirrä jäähtymään.
  6. Valmista kostutusliemi. Keitä vettä, sokeria ja pikaespressojauhetta kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä.
  7. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon Dreamy.
  8. Vatkaa Easy Whipping, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  9. Yhdistä ensin kolmannes Easy Whipping -vaahdosta suklaaseokseen. Kääntele sitten loppu vaahto joukkoon - näin seos pysyy ilmavana.
  10. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
  11. Kostuta kakkupohja ja levitä päälle 1/2 dl vadelmahilloa ja 1/4 suklaavaahdosta. Toista sama toisen kerroksen kanssa. Kostuta myös kansi.
  12. Käytä loput suklaavaahdosta kakun kuorruttamiseen. Koristele tuoreilla vadelmilla ja suklaarouheella. Anna kakun tekeytyä muutama tunti ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 296 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 37,8 g
Rasva 14,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search