Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen porkkanakakku

Hehku-omenahilloke ja kuohkea sitruunavaahto viimeistelevät herkullisen vegaanisen porkkanakakun, jonka mehevyys ei jätä toivomisen varaa.

Vegaaninen porkkanakakku
Vegaaninen porkkanakakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 1½ rkl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 5 dl
    Valio Oddlygood® Barista kaurajuomaa
    Oddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta suodatinkahvista…
    Oddlygood® Barista kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
  • 400 g porkkanaraastetta

Sitruunavaahto

Omenahilloke

  • 2 dl Valio Hehku juomaa
  • 2 dl hillosokeria
  • 4 hapahkoa omenaa

Koristeluun

  • 0 kg kanelitanko ja tähtianista

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nesteet ja porkkanaraaste, sekoita. Kaada leivinpaperoituun 24 x 32 cm:n neliskulmaiseen uunivuokaan.
  2. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min, kunnes kakku on keskeltä mehevä, mutta kypsä. Anna pohjan jäähtyä hyvin.

Koristelu

  1. Keitä glögiä ja hillosokeria 10 min, kunnes seos hiukan paksunee. Kuori ja kuutioi omenat, lisää kuuman liemen joukkoon ja anna jäähtyä hyvin. Laita pursotinpussiin.
  2. Vaahdota Oddlygood tuotteet yhdessä kulhossa. Lusikoi pursotinpussiin ja leikkaa kärki viistoon. Voit myös käyttää ruusunlehtityllaa.
  3. Pursota ensin pinnalle omenahilloke raidoiksi n. 2 cm:n välein. Halutessasi voit myös lusikoida raidat. Pursota vaniljavaahto liikuttamalla pussia puolelta toisella hillokkeiden väliin kärjen pidempi reuna alaspäin. Koristele kokonaisin maustein.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 222 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 36,5 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kanelitanko
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search