Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan prinsessa-brita

Rakastettu Brita kruunataan prinsessaksi hehkeän vihreällä kuorrutteella ja söpöillä pikkuruusuilla. Täytteen leipomista helpottaa vaniljakreemi, joka korvaa itse keitetyn vaniljakiisselin. Napakka rakenne antaa kakulle ryhtiä. Vadelmahillon sijaan täytettä raikastavat tuoreet vadelmat. Makeaa vaniljaisuutta ja marjaisaa raikkautta sopivassa suhteessa!

Kinuskikissan prinsessa-brita
Kinuskikissan prinsessa-brita

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 keltuaista
  • 1½ dl kevytmaitoa

marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria

Täyte

  • 6 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 prk Valio vaniljakreemiä
  • 300 g kotimaisia vadelmia

Pinnalle

  • 350 g vihreää sokerimassaa tai marsipaania
  • 125 g vaaleanpunaista sokerimassaa tai marsipaania
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

Pohja

  1. Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Yhdistä kulhossa kuivat aineet.
  2. Lisää keltuaiset, maito ja voisula ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina vajaan sentin paksuiseksi levyksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle pellille (pellin mitat noin 31 x 39 cm). Pohja leviää uunissa, joten taikinan ei tässä vaiheessa tarvitse ulottua reunaan saakka.

Marenki

  1. Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia).
  2. Lisää sokeri pienissä erissä hyvin vatkaten.
  3. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyttäminen

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakreemi.
  2. Leikkaa pohja keskeltä kahtia. Siirrä toinen puolikas tarjoilulautasen päälle.
  3. Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle. Painele joukkoon vadelmia. Nosta päälle toinen pohja ja laita loput täyteainekset samaan tapaan kuin edellä. Peitä vadelmat vaahdolla tarvittaessa hieman painellen, jotta saat tasaisen pinnan kuorrutteelle.

Koristelu

  1. Kauli vihreä sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen ohueksi levyksi. Leikkaa levystä kakun päällisen kokoinen, suorakaiteen muotoinen pala. Nosta sokerimassalevy kakun päälle.
  2. Kauli vaaleanpunainen sokerimassa ohueksi levyksi. Leikkaa levy suikaleiksi ja ohenna suikaleen toista sivureunaa kaulimella. Kieritä suikale rullalle. Leikkaa kanta lyhyemmäksi veitsellä.
  3. Asettele ruusut kakun päälle ja viimeistele siivilöimällä pinnalle tomusokeria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 313 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 30,8 g
Rasva 18,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search