Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Baskimaan juustokakku

Baskimaan juustokakku on paahtunut pinnaltaan tummaksi, jopa vähän palanut. Musta pinta tuo kakkuun vähän karvautta. Tämän kakun toinen juju on pohjattomuus eli se koostuu pelkästä täytteestä. Juustokakku tarjoillaan yleensä sellaisenaan, mutta makuun sopii hienosti kirpakat marjat hillokkeena tai pakasteesta hieman sulaneina.

Baskimaan juustokakku
Baskimaan juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa

Ohje

  1. Levitä irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Rypistelty leivinpaperi asettuu vuokaan paremmin. Voitele leivinpaperi, jotta juustokakku irtoaa kypsänä paremmin paperista.
  2. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää joukkoon sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja lopuksi yhdistetyt maissitärkkelys, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 1 h 15 min. tai kunnes kakun pinta on tummanruskea.
  4. Jäähdytä juustokakku huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten jääkaappiin. Juustokakku on parasta seuraavana päivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 288 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 21,9 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 11 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search