
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni120°C
Arvostele
4.2
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 valkuaista
- 2½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 2 tl maissitärkkelystä
Omenahilloke
-
2 dl
Valio Hehku juomaaValio Hehku® on ihastuttava, mausteisen talvinen rypälejuoma, joka saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja…
- 2 dl hillosokeria
- 4 hapahkoa omenaa
Täyte
-
1 prk (2 dl)
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
1 prk (200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
- ripaus jauhettua kanelia
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna uuni 120 asteeseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaamisen aikana. Sekoita valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sihtaa joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
- Pursota leivinpaperille uunipellille kahdeksan (n. ø 8 cm) marenkia. Muotoile marengit lusikalla pesiksi. Pursota myös kahdeksan pientä marenkia, joilla annokset lopuksi koristellaan.
- Paista uunin keskitasolla 1 h. Anna jäähtyä. Siirrä tarjoiluvadille tai lautasille.
- Keitä Hehku juomaa ja hillosokeria 10 min, kunnes seos hiukan paksunee. Kuori ja kuutioi omenat, lisää kuuman liemen joukkoon ja anna jäähtyä hyvin.
- Vaahdota kerma ja vaniljakreemi yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi.
- Annostele omenahilloketta marenkipesille ja pursota tai lusikoi vaniljavaahtoa päälle. Asettele pikkumarengit kansiksi ja ripottele kevyesti kanelia pintaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
196 kcal
Proteiini
1,4 g
Hiilihydraatti
30,8 g
Rasva
7,1 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua kanelia