Siirry sisältöön
Jouluomenapavlovat

Jouluomenapavlovat

Annospavlovat maistuvat esimerkiksi joulupöydän jälkiruokana. Täytteenä Hehku juomaan keitettyä omenahilloketta ja vaniljakreemivaahtoa.

Jouluomenapavlovat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 valkuaista
  • 2½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl maissitärkkelystä

Omenahilloke

  • 2 dl Valio Hehku juomaa
  • 2 dl hillosokeria
  • 4 hapahkoa omenaa

Täyte

  • 1 prk (2 dl)
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • ripaus jauhettua kanelia

Ohje

  1. Kuumenna uuni 120 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaamisen aikana. Sekoita valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sihtaa joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
  3. Pursota leivinpaperille uunipellille kahdeksan (n. ø 8 cm) marenkia. Muotoile marengit lusikalla pesiksi. Pursota myös kahdeksan pientä marenkia, joilla annokset lopuksi koristellaan.
  4. Paista uunin keskitasolla 1 h. Anna jäähtyä. Siirrä tarjoiluvadille tai lautasille.
  5. Keitä Hehku juomaa ja hillosokeria 10 min, kunnes seos hiukan paksunee. Kuori ja kuutioi omenat, lisää kuuman liemen joukkoon ja anna jäähtyä hyvin.
  6. Vaahdota kerma ja vaniljakreemi yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi.
  7. Annostele omenahilloketta marenkipesille ja pursota tai lusikoi vaniljavaahtoa päälle. Asettele pikkumarengit kansiksi ja ripottele kevyesti kanelia pintaan.

Vinkki

Pohjat voi tehdä edellisenä päivänä. Säilytä huoneenlämmössä ilmavasti peitettynä. Voit myös käyttää valmiita annosmarenkipohjia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 1,4 g
Hiilihydraatti 29,4 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua kanelia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search