Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni120°C
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 valkuaista
- 2½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 2 tl maissitärkkelystä
Omenahilloke
-
2 dl
Valio Hehku juomaaValio Hehku® on ihastuttava, mausteisen talvinen rypälejuoma, joka saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja…
- 2 dl hillosokeria
- 4 hapahkoa omenaa
Täyte
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
- ripaus jauhettua kanelia
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna uuni 120 asteeseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaamisen aikana. Sekoita valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sihtaa joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
- Pursota leivinpaperille uunipellille kahdeksan (n. ø 8 cm) marenkia. Muotoile marengit lusikalla pesiksi. Pursota myös kahdeksan pientä marenkia, joilla annokset lopuksi koristellaan.
- Paista uunin keskitasolla 1 h. Anna jäähtyä. Siirrä tarjoiluvadille tai lautasille.
- Keitä Hehku juomaa ja hillosokeria 10 min, kunnes seos hiukan paksunee. Kuori ja kuutioi omenat, lisää kuuman liemen joukkoon ja anna jäähtyä hyvin.
- Vaahdota kerma ja vaniljakreemi yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi.
- Annostele omenahilloketta marenkipesille ja pursota tai lusikoi vaniljavaahtoa päälle. Asettele pikkumarengit kansiksi ja ripottele kevyesti kanelia pintaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
196 kcal
Proteiini
1,4 g
Hiilihydraatti
30,8 g
Rasva
7,1 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua kanelia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.