Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rullakakku

Tämä sitruunainen marenkirulla on kevään ihanin herkku! Helpon gluteenittoman täytekakun kierteissä maistuu sopivan kirpeä sitruunakreemi ja vaniljainen vaahto. Kakun pinnan kruunaa tuoreet marjat ja marengit.

Rullakakku
Rullakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Koristeluun

  • 0 kg tuoreita marjoja
  • 0 kg pikkumarenkeja

Ohje

  1. Aloita rullakakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 225 asteessa 8 min.
  2. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Jos leivinpaperi ei irtoa helposti, voit levittää hieman kylmää vettä esimerkiksi pullasudin avulla leivinpaperin päälle, jolloin irrottaminen on helpottuu. Jätä pohja jäähtymään peitettynä.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
  4. Levitä vaahto tasaisesti pohjan pinnalle. Levitä vaahdon päälle sitruunakreemi. Murustele marenki kreemin pinnalle, jätä osa koristeluun.
  5. Leikkaa pohja noin 5 cm:n tasakokoisiksi suikaleiksi.
  6. Aloita käärimään rullakakku. Kääri ensimmäinen suikale rullalle. Siirrä rulla seuraavan suikaleen päälle ja jatka rullaamista. Jatka vielä samoin kolmannelle suikaleelle. Siirrä rulla tarjoilulautaselle. Asettele viimeiset suikaleet rullan ympärille.
  7. Koristele rullakakku ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla ja marengeilla.

Vinkki

Kokeile suosikki mansikkakermakakkua rullakakun muodossa. Täytä kakku mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Koristele kakun pinta tuoreilla mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 279 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 29,1 g
Rasva 15,4 g
Tyydyttynyt rasva 6,8 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita marjoja
  • pikkumarenkeja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search