Suklaatäytekakku (Ristiäiskakku pojalle)

Suklaatäytekakku (Ristiäiskakku pojalle)
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Suklaatäytekakku (Ristiäiskakku pojalle)

Suklaatäytekakku (Ristiäiskakku pojalle)

Suklaatäytekakku on monen lempikakku. Se sopii monentyyppisiin juhliin ja se voidaan koristella juhlan teeman mukaisesti. Kuvan suklaatäytekakku juhlistaa pienen pojan ensimmäistä juhlahetkeä.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
77 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

1 - 1 1/2 dl

Täyte

2 dl
100 g
talous- tai maitosuklaata
1 rasia (200 g)
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 - 2 rkl
sitruunamehua
3
kypsää banaania

Kuorrutus

3 dl
2 rkl
sokeria
1 ½ rkl
kaakaojauhetta , esim. Van Houten

Pinnalle

suklaarouhetta , -rusinoita tai -nappeja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon jauho-kaakaojauhe-leivinjauheseos. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan.
  2. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä hetkisen ja kumoa.
  3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. (Käytä maitosuklaata, jos haluat miedomman makuisen kakun.) Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma.
  4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin levy appelsiinitäysmehulla, varsinkin reunoilta. Käytä isompi määrä mehua, jos tarjoat kakun samana päivänä tai pidät hiukan kosteammasta täytekakusta. Levitä pohjalle ohuita banaaniviipaleita. Lusikoi niiden päälle puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen. Kostuta. Lisää loput banaaniviipaleet sekä täyte. Nosta päällimmäiseksi alapuolelta kostutettu kakkulevy.
    https://www.youtube.com/watch?v=1byZTOcXzfA
  5. Ennen tarjoilua: Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä sokeri ja kaakaojauhe. Sihtaa kermavaahdon joukkoon. Levitä tai pursota vaahto kakun päälle. Koristele.
    http://www.youtube.com/watch?v=WL0kK-lDXoE
Vinkki

Vinkki

* Jos mahdollista, täytä kakku tarjoamista edeltävänä päivänä. Kuorruta ja koristele vasta ennen tarjoilua. Näin kakun maut ja kosteus tasoittuvat.* Käytä koristeena sinisävyisiä nonparelleja, pieniä sokerimassasta tehtyjä koristeita tms.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
270 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.