Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaatäytekakku

Suklaatäytekakku on monen lempikakku. Se sopii monentyyppisiin juhliin ja se voidaan koristella juhlan teeman mukaisesti. Kuvan suklaatäytekakku on koristeltu ristiäisiin ja nimijuhlaan sopivaksi, ja se juhlistaa pienen ihmisen ensimmäistä juhlahetkeä.

Suklaatäytekakku
Suklaatäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

Täyte

  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 100 g talous- tai maitosuklaata
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 3 kypsää banaania

Kuorrutus

  • 3 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • 1½ rkl kaakaojauhetta, esim. Van Houten

Pinnalle

  • 0 kg suklaarouhetta, -rusinoita tai -nappeja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon jauho-kaakaojauhe-leivinjauheseos. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan.
  2. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä hetkisen ja kumoa.
  3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. (Käytä maitosuklaata, jos haluat miedomman makuisen kakun.) Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma.
  4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin levy appelsiinitäysmehulla, varsinkin reunoilta. Käytä isompi määrä mehua, jos tarjoat kakun samana päivänä tai pidät hiukan kosteammasta täytekakusta. Levitä pohjalle ohuita banaaniviipaleita. Lusikoi niiden päälle puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen. Kostuta. Lisää loput banaaniviipaleet sekä täyte. Nosta päällimmäiseksi alapuolelta kostutettu kakkulevy.
  5. Ennen tarjoilua: Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä sokeri ja kaakaojauhe. Sihtaa kermavaahdon joukkoon. Levitä tai pursota vaahto kakun päälle. Koristele.

Vinkki

Jos mahdollista, täytä kakku tarjoamista edeltävänä päivänä. Kuorruta ja koristele vasta ennen tarjoilua. Näin kakun maut ja kosteus tasoittuvat.

Käytä koristeena sinisävyisiä nonparelleja, pieniä sokerimassasta tehtyjä koristeita tms.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 234 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 22,5 g
Rasva 14,1 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suklaarouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search