Siirry sisältöön
Puolukka-kinuskikakku

Puolukka-kinuskikakku

Tässä kirpeän makeassa täytekakussa yhdistyvät ihanasti hapan puolukka ja makea kinuski.

Puolukka-kinuskikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 3 dl (180 g) puolukkaa
  • 1½ dl sokeria
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 4 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 dl omenasosetta

Kuorrutus

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1½ dl fariinisokeria

Koristeeksi

  • 0 kg puolukoita
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti nostellen taikina tasaiseksi.
  2. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 l vuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 45 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  3. Survo puolukat ja sekoita niihin sokeri. Lisää joukkoon rahka. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen puolukka-rahkaseoksen joukkoon.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Pane kakun päällimmäinen osa ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta ja levitä pintaan ensin puolet omenasoseesta ja sitten 1/3 puolukkatäytteestä. Jatka samaan tapaan toinen kerros. Kostuta lopuksi pohja. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 t, mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Kumoa kakku ylösalaisin. Levitä loppu täytteestä kakun reunoille.
  6. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa kunnes seos sakenee (n. 15 min). Anna kinuskin jäähtyä hetken ajan.
  7. Valuta kinuskia kakun pintaan sekä reunoille. Koristele tomusokerissa pyöritetyillä puolukoilla.

Vinkki

Kinuskikuorrutus on sopivan sakeaa, kun pudotat pisaran kinuskia kakun pinnalle eikä se imeydy. Voit myös pudottaa lusikalla kinuskia kylmää veteen. Jos kinuski leviää, keitä vielä hetki. Kun kinuski jää kasaan veteen ja voit pyöritellä siitä sormilla pallon, on kinuski valmis.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 228 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 27 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • puolukoita
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search