Puolukka-kinuskikakku

Puolukka-kinuskikakku

5 h 44 min
haastava
224 kcal / 100g
7
13

Tässä kirpeän makeassa täytekakussa yhdistyvät ihanasti hapan puolukka ja makea kinuski.

Ainekset

12 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 ½ dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

3 dl
puolukkaa
1 ½ dl
sokeria
1 prk (250g)
4 dl
1 dl
omenasosetta

Kuorrutus

2 dl
1 ½ dl
fariinisokeria

Koristeeksi

puolukoita
tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti nostellen taikina tasaiseksi.
  2. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 l vuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 45 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  3. Survo puolukat ja sekoita niihin sokeri. Lisää joukkoon rahka. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen puolukka-rahkaseoksen joukkoon.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Pane kakun päällimmäinen osa ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta ja levitä pintaan ensin puolet omenasoseesta ja sitten 1/3 puolukkatäytteestä. Jatka samaan tapaan toinen kerros. Kostuta lopuksi pohja. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 t, mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Kumoa kakku ylösalaisin. Levitä loppu täytteestä kakun reunoille.
  6. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa kunnes seos sakenee (n. 15 min). Anna kinuskin jäähtyä hetken ajan.
  7. Valuta kinuskia kakun pintaan sekä reunoille. Koristele tomusokerissa pyöritetyillä puolukoilla.

Vinkki

Kinuskikuorrutus on sopivan sakeaa, kun pudotat pisaran kinuskia kakun pinnalle eikä se imeydy. Voit myös pudottaa lusikalla kinuskia kylmää veteen. Jos kinuski leviää, keitä vielä hetki. Kun kinuski jää kasaan veteen ja voit pyöritellä siitä sormilla pallon, on kinuski valmis.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
224 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
11 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)