Siirry sisältöön
Suklaa-mansikkatäytekakku

Suklaa-mansikkatäytekakku

Herkuttele täytekakulla juhlapäivänä. Klassinen mansikan ja suklaan yhdistelmä ihastuttaa kerta toisensa jälkeen.

Suklaa-mansikkatäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Suklaakakkupohja

  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • 1½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa mansikka
    Valio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g mansikka laktoositon
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 300 g mansikoita

Pursotukseen/koristeluun

  • 5 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 3 rkl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
  • 3 rkl sokeria
  • 0 kg tuoreita mansikoita
  • 0 kg tummaa suklaata

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Aseta leivinpaperiarkki irtopohjavuoan pohjan päälle (Ø 24 cm). Kiristä reunarengas paikoilleen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  3. Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 45 min tai kunnes kypsä (taikina irtoaa vuoan reunoista).
  4. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan.
  5. Vaahdota kerma. Sekoita mansikkarahka kerman joukkoon. Viipaloi mansikat.
  6. Täytä kakun molemmat välit seuraavasti: Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Lusikoi puolet kerma-rahkaseoksesta kakkupohjan päälle. Lisää seoksen päälle mansikat. Kostuta kansi huolellisesti ja laita kakun päälle.
  7. Anna kakun maustua jääkaapissa peitettynä vähintään 2 t, mielellään yön yli.
  8. Vaahdota pursotukseen / koristeluun tuleva kerma. Yhdistä kaakaojauhe ja sokeri. Sihtaa ne kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä kermaa kakun reunoille metallilastalla tai veitsellä. Lusikoi loppu kerma pursotinpussiin, jossa tähtitylla. Pursota kakun pintaan vieri viereen ruusukkeita. Aloita pursottaminen ruusukkeen keskeltä ja jatka ulospäin kasvavalla pyöreällä liikkeellä.
  9. Koristele mansikat halutessasi valuttamalla sulatettua tummaa suklaata raidoiksi niiden pintaan. Koristele kakku mansikoilla ja kaakaojauheella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 222 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 18,5 g
Rasva 14,3 g
Tyydyttynyt rasva 7,8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita mansikoita
  • tummaa suklaata
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search