Suklaa-mansikkatäytekakku

Suklaa-mansikkatäytekakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suklaa-mansikkatäytekakku

Suklaa-mansikkatäytekakku

Herkuttele täytekakulla juhlapäivänä. Klassinen mansikan ja suklaan yhdistelmä ihastuttaa kerta toisensa jälkeen.

Valmistusaika

Työaika
45 min
jääkaapissa
2 h
uunissa
45 min
Yhteensä
3 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
66 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Suklaakakkupohja

5
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

1 ½ dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

2 prk (à 200 g)
2 dl
n. 6 dl (300 g)
mansikoita

Pursotukseen/koristeluun

5 dl
3 rkl
kaakaojauhetta , esim. Van Houten
3 rkl
sokeria
tuoreita mansikoita
tummaa suklaata

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Aseta leivinpaperiarkki irtopohjavuoan pohjan päälle (Ø 24 cm). Kiristä reunarengas paikoilleen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  3. Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 45 min tai kunnes kypsä (taikina irtoaa vuoan reunoista).
  4. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan.
    http://www.youtube.com/watch?v=F8qga4cGsg8
  5. Vaahdota kerma. Sekoita mansikkarahka kerman joukkoon. Viipaloi mansikat.
  6. Täytä kakun molemmat välit seuraavasti: Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Lusikoi puolet kerma-rahkaseoksesta kakkupohjan päälle. Lisää seoksen päälle mansikat. Kostuta kansi huolellisesti ja laita kakun päälle.
  7. Anna kakun maustua jääkaapissa peitettynä vähintään 2 t, mielellään yön yli.
  8. Vaahdota pursotukseen / koristeluun tuleva kerma. Yhdistä kaakaojauhe ja sokeri. Sihtaa ne kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä kermaa kakun reunoille metallilastalla tai veitsellä. Lusikoi loppu kerma pursotinpussiin, jossa tähtitylla. Pursota kakun pintaan vieri viereen ruusukkeita. Aloita pursottaminen ruusukkeen keskeltä ja jatka ulospäin kasvavalla pyöreällä liikkeellä.
  9. Koristele mansikat halutessasi valuttamalla sulatettua tummaa suklaata raidoiksi niiden pintaan. Koristele kakku mansikoilla ja kaakaojauheella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
226 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.