Kermakakku

Kermakakku

40 min
keskitaso
253 kcal / 100g
1
0

Yksinkertainen, mutta herkullinen täytekakku kuorrutetaan runsaalla kermavaahdolla. Täytteeksi sopii hillo yhdessä rahka-kermavaahdon kanssa. Päälle tulevan kermavaahdon voi levittää tai pursottaa ja koristella mielen mukaan. Kermavaahtoa värjäämällä voit luoda kakusta vaikka Ruususen kakun.

Ainekset

14 annosta
4
munan sokerikakkupohja

Täyte

3 dl
½ dl
sokeria
1 prk (250 g)
3 dl
mansikka- tai vadelmahilloa

Kostutus

1 ½ dl
1 tl
vaniljasokeria

Kuorrutus

5 dl
1 tl
sokeria
punaista elintarvikeväriä , jauhe- tai pastavärinä

Ohje

  1. Täyte

  2. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla vaahdotuksen loppuvaiheessa. Lisää maitorahka ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Halkaise kakku poikittaissuunnassa kolmeen osaan.
  4. Kostuta alin kakkulevy vanilja-maitoseoksella, n. 1/2 dl / levy. Levitä päälle hilloa ja rahka-kermaseosta. Huom. täyttäessäsi, jätä kerma-rahkaseosta 1 - 2 dl myös kakun päällystämiseen.
  5. Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy alapuolelta ja nosta päällimmäiseksi.
  6. Levitä jäljelle jäänyt rahka-kermaseos ohuelti kakun päälle ja reunoille.
  7. Kermakuorrutus

  8. Vaahdota kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kolmeen osaan. Vaahdota ensin yksi valmiiksi. Lisää muihin elintarvikeväriä - toiseen enemmän kuin toiseen ja vaahdota ne pursotusvahvuuteen.
  9. Laita ø 10 - 11 mm:n tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ensin valkoista vaahtoa, sitten vaaleamman punaista ja viimeiseksi voimakkaimmin värjättyä kermavaahtoa.
  10. Pursota kermavaahdosta esim. ruusukuvioita kakun pintaan ja reunoille. Aloita ruusun tekeminen keskeltä. Täytä kolot pikkupursotuksin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
16 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)