Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karpalo-kinuskitäytekakku

Karamellinen kinuski ja hapokkaat karpalot, ovat klassikkoyhdistelmä leivonnaisissa ja täytekakuissa. Nyt kinuskikakun tekeminen on helppoa valmiiksi kinuskisten leivontatuotteiden ansiosta.

Karpalo-kinuskitäytekakku
Karpalo-kinuskitäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • 15 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ½ rkl korppujauhoja

Täyte ja kuorrutus

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 4 dl (200 g) pakastekarpaloita
  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon

Reunoille

  • 200 g keksejä, Biscoff

Koristeluun esim.

  • 0 kg karpaloita
  • 0 kg macarons-leivoksia tai keksejä

Ohje

Rukiinen täytekakkupohja

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita ne nuolijalla nostellen muna-sokerivaahtoon.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 - 35 min. Tarkista kypsyys tikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
  4. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa leivinpaperille. Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi levyksi.

Täyttäminen

  1. Vaahdota kinuskikerma jämäkäksi vaahdoksi.
  2. Kostuta alin kakkulevy maidolla. Levitä levylle puolet ½ purkkia kinuskikreemiä ja ripottele päälle puolet karpaloista. Lusikoi tai pursota päälle kinuskikermavaahto. Täytä toinen kerros samaan tapaan ja nosta kansilevy päälle. Painele kantta sen verran, että asettuu tasaisesti. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  3. Kuorruta kakun pinta kinuskikreemillä: levitä kreemiä reilusti pinnalle ja ohuemmalti sivuihin. (Kakun kuorrutus kestää hyvin myös yön yli, eli kuorrutuksen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin.)
  4. Viimeistele kakku ennen tarjoilua: kiinnitä reunoihin keksit ja koristele pinta esim. macaronseilla ja karpaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 32,4 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • karpaloita
  • macarons-leivoksia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search