Karpalo-kinuskitäytekakku

Karpalo-kinuskitäytekakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Karpalo-kinuskitäytekakku

Karpalo-kinuskitäytekakku

Karamellinen kinuski ja hapokkaat karpalot, ovat klassikkoyhdistelmä leivonnaisissa ja täytekakuissa. Nyt kinuskikakun tekeminen on helppoa valmiiksi kinuskisten leivontatuotteiden ansiosta.

Valmistusaika

Työaika
1 h
tekeytyminen
2 h
uunissa
35 min
Yhteensä
3 h 35 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
ruisjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vuokaan

1 rkl
½ rkl
korppujauhoja

Täyte ja kuorrutus

2 prk (à 200 g)
2 prk (à 2,5 dl)
200 g (4 dl)
pakastekarpaloita
n. 1 dl

Reunoille

n. 200 g
keksejä , Biscoff

Koristeluun esim.

karpaloita
macarons-leivoksia tai keksejä

Ohje

  1. Rukiinen täytekakkupohja

  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita ne nuolijalla nostellen muna-sokerivaahtoon.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 - 35 min. Tarkista kypsyys tikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa leivinpaperille. Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi levyksi.
  6. Täyttäminen

  7. Vaahdota kinuskikerma jämäkäksi vaahdoksi.
  8. Kostuta alin kakkulevy maidolla. Levitä levylle puolet ½ purkkia kinuskikreemiä ja ripottele päälle puolet karpaloista. Lusikoi tai pursota päälle kinuskikermavaahto. Täytä toinen kerros samaan tapaan ja nosta kansilevy päälle. Painele kantta sen verran, että asettuu tasaisesti. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  9. Kuorruta kakun pinta kinuskikreemillä: levitä kreemiä reilusti pinnalle ja ohuemmalti sivuihin. (Kakun kuorrutus kestää hyvin myös yön yli, eli kuorrutuksen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin.)
  10. Viimeistele kakku ennen tarjoilua: kiinnitä reunoihin keksit ja koristele pinta esim. macaronseilla ja karpaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
230 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.