Siirry sisältöön
Eläinkakku lastenjuhliin

Eläinkakku lastenjuhliin

Eläinystävän kakku on perinteinen täytekakku, joka kuorrutetaan rennosti rahka-kermavaahdolla. Koristeluun käytetään lelulaatikosta löytyviä eläinhahmoja ja metsän tunnelmaa tuo rosmariini tai muut metsästä kerätyt koristeet kakun ympärille.

Eläinkakku lastenjuhliin

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte ja pinnalle

  • 2 banaania
  • 2 dl hilloa tai lemon curdia
  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon

Koristeeksi

  • 0 kg eläinhahmoja
  • 0 kg tuoretta rosmariinia ja muita metsäisiä koristeita

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
  2. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 2 ½ litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi 35 - 40 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
  5. Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Soseuta banaanit haarukalla.
  6. Levitä kakun täyteväleihin ensin banaanisosetta, hilloa ja lopuksi n. 1 cm:n kerros rahka-kermavaahtoa. Nosta lopuksi kansi paikalleen ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa väh. 1 h. Säästä loppu rahka-kermavaahto kuorruttamiseen.
  7. Aseta vetäytynyt kakku tarjoiluvadille ja levitä rahka-kermavaahto lastalla reunoille ja pintaan rennosti. Asettele kakun päälle eläinhahmot ja muut koristeet.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 20,7 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • eläinhahmoja
  • tuoretta rosmariinia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search