Hyppää sisältöön
Taatelikakku

Taatelikakku

Taatelikakku on maistuva valinta kahvin kaveriksi. Kahvikakun makua voi muuntaa valitsemalla nesteeksi glögin, mehun tai kahvin. Glögillä maustettuna kakku on mainio vieminen joululahjaksi.

Taatelikakku

Ainekset

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
  • 2 dl
    Valio glögiä tai vahvaa kahvia
    Lämmittävät Valio glögit kätevässä sekarullakossa! Valion glögeissä käytetään aitoja joulumausteita: kanelia, neilikkaa, kardemummaa, inkivääriä sekä…
  • 1 dl sokeria
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl
    ruokasoodaa
  • 4 dl vehnäjauhoja

Vuokaan

  • 0 kg korppujauhoja
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen keittämällä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla glögissä, mehussa tai kahvissa. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat, n. 10 min. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.
  2. Lisää sokeri. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat, sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lisää kermaviili sekä viimeisenä kuivat aineet siivilän läpi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran torvivuokaan.
  3. Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla tasalämmöllä 175 asteessa n. 60 min.
  4. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Ripota halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 283 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 30,5 g
Rasva 15,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,6 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • korppujauhoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi