
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.3
tähteä viidestä
10 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
-
2 dl
Valio glögiä tai vahvaa kahviaLämmittävät Valio glögit kätevässä sekarullakossa! Valion glögeissä käytetään aitoja joulumausteita: kanelia, neilikkaa, kardemummaa, inkivääriä sekä…
-
2 dl Valio omenatäysmehua
Voit kokeilla myös -
- 1 dl sokeria
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 kananmunaa
-
1 prk (200 g)
Valio kermaviiliäValio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
- 2 tl vaniljasokeria
-
1 tl
ruokasoodaa
- 2 tl leivinjauhetta
Voit kokeilla myös - 4 dl vehnäjauhoja
Vuokaan
- 0 kg korppujauhoja
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita kakun valmistaminen keittämällä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla glögissä, mehussa tai kahvissa. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat, n. 10 min. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.
- Lisää sokeri. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat, sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lisää kermaviili sekä viimeisenä kuivat aineet siivilän läpi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran torvivuokaan.
- Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla tasalämmöllä 175 asteessa n. 60 min.
- Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Ripota halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
283 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
30,5 g
Rasva
15,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- korppujauhoja