Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
-
½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 1 pkt (100 g) sukaatteja
- 1 dl säilykekirsikoita
Kostutus
-
1 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistä tai vettäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- ½ dl sokeria
- ½ dl rommia
Tarjoiluun
-
1½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla hyvin vatkaten.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vanijasokeri. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa voi-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon karpalot, sukaatit ja paloitellut kirsikat.
- Jaa taikina muffini- tai minikakkuvuoan koloihin. Voitele vuoka tarvittaessa. Täytä 2/3 vuoista taikinalla jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Taikinasta tulee 12-14 minikakkua vuokien koosta riippuen. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
- Tee kostutusliemi. Yhdistä mehu ja sokeri pienessä kattilassa. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita joukkoon rommi.
- Kasta hetken jäähtyneet kakut kostutusliemessä. Vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi ja tarjoa kakkujen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
327 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
35,1 g
Rasva
17,5 g
Tyydyttynyt rasva
9,9 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.