Siirry sisältöön
Kinuskikissan kirsikka-suklaakakku
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan kirsikka-suklaakakku

Mehevän suklainen kahvikakku ei petä myöskään jouluna! Kirsikkana kakun päällä toimii hempeän vaaleanpunainen kirsikkavaahto. Myös taikinaa maustaa kirsikka, hedelmäkakusta tuttu joulun maku tämäkin.

Kinuskikissan kirsikka-suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 120 g tummaa suklaata
  • 100 g punaisia kirsikoita sokeriliemessä, vehnäjauhoja
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1¼ dl rypsiöljyä

Kuorrutus

Koristelu

  • 0 kg punaisia kirsikoita sokeriliemessä

Ohje

Taikina ja paistaminen

  1. Leikkaa suklaa rouheeksi. Paloittele kirsikat ja sekoita niiden joukkoon ruokalusikallinen vehnäjauhoja.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
  3. Vatkaa (huoneenlämpöinen) voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vuorotellen munia, jauhoseosta, kermaa ja öljyä.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe ja kirsikat.
  5. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista 175 asteessa uunin tehosta riippuen 60-75 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se on kohonnut keskeltä hiukan kuperaksi. Voit testata kypsyyden myös puisella tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
  7. Kumoa ja jäähdytä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus ja koristelu

  1. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää kirsikkarahka. Jos haluat kuorrutteeseen voimakkaamman vaaleanpunaisen sävyn, voit sekoittaa joukkoon pinkkiä pastaväriä.
  2. Laita kirsikkavaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla.
  3. Peitä kakun pinta kiehkuramaisilla pursotuksilla.
  4. Koristele keksitikuilla ja kirsikoilla.

Vinkki

Mehevä kakku ei vaadi välttämättä kostutusta, mutta halutessasi voit kostuttaa kakun esimerkiksi marjamehulla tai kirsikkaliköörillä!
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 378 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 34,9 g
Rasva 23,9 g
Tyydyttynyt rasva 9,8 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • elintarvikeväriä
  • punaisia kirsikoita sokeriliemessä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search