Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan toffeemutakakku

Mutakakku, joka muistuttaa yhtä isoa fudgekaramellia. Mutakakkujen suosio perustuu maun lisäksi leipomisen helppouteen ja tämä versio syntyykin ihan muutamalla raaka-aineella. Kinuskikreemin ansiosta täyte jähmettyy ilman kananmunaa ja kypsyy sileäpintaiseksi ja tasaisen mutaiseksi. Pinnalla olevat suolahippuset tuovat mukavasti kontrastia makeuteen.

Kinuskikissan toffeemutakakku
Kinuskikissan toffeemutakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 3½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Pursotukset

Pinnalle

  • 0 kg sormisuolaa

Ohje

Taikina

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää halutessasi suola.
  2. Sekoita voisulaan ensin jauhoja ja kinuskikreemiä. Kun seos muuttuu paksuksi ja tahnamaiseksi taikinaksi, jatka lisäämällä vuorotellen kermaa, jauhoja ja kreemiä. Käytä sekoittamiseen käsivispilää tai teräskattilan kanssa myös sähkövatkaimella sekoittaminen onnistuu.
  3. Levitä taikina piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Rakenteen kuuluu jäädä hieman taikinaiseksi. Mutakakun voi tarjoilla samantien. Jos haluat pursottaa kermavaahdon pinnalle, anna kakun ensin jäähtyä

Viimeistely

  1. Vatkaa kerma ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Laita pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla.
  2. Pursota ruusukkeita jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele päälle sormisuolaa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 320 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 24,5 g
Rasva 23,4 g
Tyydyttynyt rasva 13,8 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search