Valkosuklaamutakakku

Valkosuklaamutakakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Valkosuklaamutakakku

Valkosuklaamutakakku

Vaalea mutakakku syntyy valkosuklaasta ja maistuu miedosti vaniljalle. Kakkupala kannattaa nauttia vähän lämpöisenä kermavaahdon ja hapokkaiden vadelmien kanssa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

88 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
100 g
200 g
valkosuklaata
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Tarjoiluun

2 dl
200 g
kotimaisia vadelmia

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Älä kuumenna kuin sen verran, että suklaa on sulaa.
  2. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Levitä taikina vuokaan.
  4. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  6. Tarjoa kakun kanssa vaahdotettua kermaa ja raikkaita vadelmia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
341 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.