Runebergin mutakakku

Runebergin mutakakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Runebergin mutakakku

Runebergin mutakakku

Runebergin mutakakku on mehevä tarjottava kansallisrunoilijan juhlapäivään. Kakku on ihanan mehevä ja pinnan runsas koristus kruunaa kakun, josta riittää kerralla useammallekkin herkuttelijalle.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
3
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
2 tl
kardemummaa
1 tl
kanelia
½ tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)
100 g
valkosuklaata sulatettuna
( 3 rkl
tummaa rommia tai punssia )

Koristeluun

1 rasia (200 g)
1 dl
100 g
vadelmia

tai 1 dlvadelmahilloa

Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Levitä taikina vuokaan.
  3. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 25 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä.
  4. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  5. Vaahdota tuorejuusto ja kerma kuohkeaksi. Laita pursotinpussiin ja käytä tähtityllaa. Koristele vaahtopursotuksin ja vadelmin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
314 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.