Kinuski-popcornmutakakku

Kinuski-popcornmutakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kinuski-popcornmutakakku

Kinuski-popcornmutakakku

Reunoista rapea, mutta sisältä valuvan suklainen mutakakku on täydellinen kumppani suolaisille popcorneille ja suolakinuskille. Tämä kakku on rentojen kaverisynttäreiden ehdoton hitti.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
150 g
150 g
taloussuklaata
1 ½ dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 dl
popcornia

Pinnalle

½ prk (à 200 g)
sormisuolaa

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Kuumenna vain sen verran, että suklaa on sulaa.
  2. Lisää fariinisokeri. Vatkaa joukkoon munat. Lisää jauho-jauheseos, sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan. Painele pinnalle popcornia.
  4. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  6. Viimeistele kakku sekoittamalla notkistetulla kinuskikreemillä ja sormisuolalla. Koristele halutessasi kuivatuilla, syötävillä kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
402 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.