Rubymutakakku mansikoilla

Rubymutakakku mansikoilla
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Rubymutakakku mansikoilla

Rubymutakakku mansikoilla

Ruby-suklaa on kuin valkosuklaata, mutta se värjää mutakakun kauniin marjapuuronpunaiseksi. Rubymutakakku suorastaan vaatii tarjoiluun pehmoista kermavaahtoa ja kesäauringon kypsyttämiä mansikoita.

Valmistusaika

Työaika
15 min
koristelu
10 min
uunissa
15 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
100 g
180 g
ruby-suklaata
1 dl
sokeria
3
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Koristeluun

1 dl
100 g
mansikoita
20 g
ruby-suklaata

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoitellen.
  2. Lisää sokeri, munat ja yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 18 - 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä valuvan pehmeä.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki ennenkuin irrotat sen vuoasta.
  6. Nosta tarjoiluvadille, koristele kermavaahtopursotuksin, mansikoilla ja rouhitulla suklaalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
368 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.