Mokkapalamutakakku

Mokkapalamutakakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Mokkapalamutakakku

Mokkapalamutakakku

Mutakakku mokkapalakuorrutteella on vastustamaton! Tämä kakku on takuulla mehevä, kun maltat ottaa uunista ajoissa ja keskusta jää valuvaksi. Kuorrutteessakaan ei ole säästelty.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
15 min
jäähdytys
15 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
150 g
150 g
taloussuklaata
2 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl
pikakahvijauhetta
1 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

50 g
½ dl
vahvaa kahvia
3 ½ dl
tomusokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
strösseleitä

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Älä kuumenna kuin sen verran, että suklaa on sulaa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe.
  2. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  6. Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa tomusokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi voi-kahviseokseen. Sekoita kunnes tasaista. Ota pois liedeltä ja anna hetken jäähtyä. Levitä kuorrutetta mutakakun pintaan ja koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
414 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.