
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.14
tähteä viidestä
7 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 150 g taloussuklaata
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1-2 rkl raakalakritsijauhetta
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 dl (50 g) lakritsia
Tarjoiluun
- 1 dl lakritsikastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Älä kuumenna kuin sen verran, että suklaa on sulaa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe.
- Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat. Lisää jauho-jauheseos, sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan. Painele sekaan lakritsipaloja.
- Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
- Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Viimeistele kakku lakritsikastikeella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
351 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
38,2 g
Rasva
19,3 g
Tyydyttynyt rasva
10,3 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa