Lakumutakakku

Lakumutakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lakumutakakku

Lakumutakakku

Suklaa ja laku on lähes täydellinen makuyhdistelmä. Herkullinen lakumutakakku maustetaan lakritsijauheella ja pintaan painellaan meheviä lakukimpaleita. Kakku viimeistellään rennosti lakukastikkeella.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
150 g
150 g
taloussuklaata
2 rkl
kaakaojauhetta
1 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 - 2 rkl
raakalakritsijauhetta
½ tl
leivinjauhetta
1 dl
lakritsia

Tarjoiluun

1 dl
lakritsikastiketta

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Älä kuumenna kuin sen verran, että suklaa on sulaa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe.
  2. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat. Lisää jauho-jauheseos, sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan. Painele sekaan lakritsipaloja.
  4. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  6. Viimeistele kakku lakritsikastikeella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
410 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.