Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Ich komme laavakakku

Suklaakakku, joka saa huokaamaan encore… Tässä se on, herkku johon tulet lankeamaan yhä uudelleen. Pehmeä laavakakku tarjoaa herkullisen yllätyksen, kun siihen upottaa lusikkansa. Enempää emme paljasta, mutta kimaltava yllätys sisältää sulaa suklaata ja lateksia. Ei kun siis lakritsia!

Ich komme laavakakku
Ich komme laavakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • ¾ dl vehnäjauhoja

Valkosuklaasydän

  • 5 palaa valkosuklaata

Vuokien voiteluun

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg kaakaojauhetta

Lisäksi

  • 5 isoa Amerikan muffinivuokaa
  • 0 kg lakritsikastiketta (Kouvolan lakritsi)
  • 0 kg kultaista glittersuihketta (Dr.Oetker)

Ohje

  1. Sulata paloiteltu voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
  2. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää kanamunat yksitellen samalla vispilällä sekoittaen. Lisää vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele uunin kestävät annosvuoat tai vahvat muffinivuoat voilla. Jauhota kaakaojauheella.
  4. Annostele 2/3 taikinaa vuokiin. Aseta keskelle 1-2 valkosuklaapalasta (n. 10 g). Peitä lopulla taikinalla. Siirrä vuoat pellin päälle.
  5. Paista 200 asteessa 9-10 minuuttia. Laavakakun kuuluu olla reunoilta kypsä ja keskeltä vielä taikinainen.
  6. Irrottele kakun reunat tarvittaessa vuoasta veitsellä avittaen. Kumoa kakku kuumana tarjoilulautaselle. Irrota vuoka, varo rikkomasta kakkua.
  7. Valuta pinnalle lakritsikastiketta. Viimeistele kakut kultaisella leivontaglittersuihkeella. Suklaa jähmettyy nopeasti, joten tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 395 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 35,4 g
Rasva 25,3 g
Tyydyttynyt rasva 13,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
  • kaakaojauhetta
  • lakritsikastiketta
  • kultaista glittersuihketta (Dr.Oetker)
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search