Mustikkapiirakkamutakakku

Mustikkapiirakkamutakakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Mustikkapiirakkamutakakku

Mustikkapiirakkamutakakku

Mustikkapiirakan ja vaalean mutakakun yhdistelmä tuo mieleen kesän ja mummolan modernilla tapaa. Nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
100 g
200 g
valkosuklaata
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 ½ tl
kardemummaa
1 ½ dl
mustikoita

Pinnalle

25 g
1 dl
kaurahiutaleita
2 rkl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja

Tarjoiluun

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Älä kuumenna kuin sen verran, että suklaa on sulaa.
  2. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sokerit. Vatkaa joukkoon munat. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita tasaiseksi. Lisää kardemumma ja mustikat. Sekoita kevyesti.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Levitä taikina vuokaan.
  4. Sekoita huoneenlämpöinen voi, kaurahiutaleet, sokeri ja vehnäjauho. Murustele seosta taikinan pintaan.
  5. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  7. Tarjoa kakun kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
397 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.