Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustikkapiirakkamutakakku

Mustikkapiirakan ja vaalean mutakakun yhdistelmä tuo mieleen kesän ja mummolan modernilla tapaa. Nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Mustikkapiirakkamutakakku
Mustikkapiirakkamutakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1½ tl kardemummaa
  • 1½ dl (90 g) mustikoita

Pinnalle

  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Tarjoiluun


Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Älä kuumenna kuin sen verran, että suklaa on sulaa.
  2. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sokerit. Vatkaa joukkoon munat. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita tasaiseksi. Lisää kardemumma ja mustikat. Sekoita kevyesti.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Levitä taikina vuokaan.
  4. Sekoita huoneenlämpöinen voi, kaurahiutaleet, sokeri ja vehnäjauho. Murustele seosta taikinan pintaan.
  5. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  7. Tarjoa kakun kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 380 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 42,8 g
Rasva 19,8 g
Tyydyttynyt rasva 10,9 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search