Kinuskikissan suolakinuskijuustokakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan suolakinuskijuustokakku

Kinuskikissan suolakinuskijuustokakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan suolakinuskijuustokakku

Kinuskin ja suolan ihana yhdistelmä kulkee punaisena lankana tämän kakun pohjasta kuorrutteeseen. Valmiista kinuskikreemistä pyöräytät suosikkikakun uskomattoman helposti. Kreemi taipuu niin kakun täytteeseen kuin suoraan purkista kuorrutteeksi.

10 Henkilölle
4 h
00 arvostelua

Ainekset10 Henkilölle

Pohja

100 g
digestivekeksejä
70 g
suolakeksejä
100 g

Täyte

2
liivatelehteä
3 dl
½ tl
suolaa
200 g
200 g
2 rkl
vettä

Kuorrute

200 g
sormisuolaa

Koristelu

popcorneja, pääsiäismakeisia, suolatikkuja, fudgekoristeita

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.
  2. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa.
  3. Painele seos vuoan pohjalle ja noin 4 cm:n verran reunoille.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  5. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon suola, tuorejuusto ja kinuskikreemi.
  6. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytevaahdon joukkoon.
  7. Levitä täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
  8. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Levitä täytteen päälle kinuskikreemi. Laita kakkulautanen pyörivän alustan päälle ja tee pyöreäpäisellä pienellä palettiveitsellä pintaan spiraalikuvio.
  9. Koristele popcorneilla, makeisilla, suolatikuilla ja fudge-koristeilla.
  10. Ripottele pinnalle sormisuolaa juuri ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.