Kardemummakakku

Kardemummakakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Kardemummakakku

Kardemummakakku

Kardemummakakku on ihanan mehevä kuivakakku. Tarjoile kakkuviipaleet ruotsalaiseen tyyliin vaniljakastikkeeseen upotettuna.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
1111 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
200 g
3 dl
sokeria
3
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
kardemummaa
1 prk (200 g)
Valio Bulgarian jogurttia

tai 200 gValio turkkilaista jogurttia

Lisäksi

1 rkl
tomusokeria
1 prk (500 g)

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen jogurtti ja kuivat aineet. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan (til. 1,8 l).
  4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 1 h, tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä pistämällä hammastikulla kakun keskelle, tikkuun ei tulisi tarttua taikinaa.
  5. Jäähdytä kakku ja viimeistele pinta tomusokerilla. Tarjoile kakkuviipaleita vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
271 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.